Αντεπίθεση Καλογήρου για τον  Ποινικό Κώδικα

Αντεπίθεση Καλογήρου για τον Ποινικό Κώδικα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 15:35 Δημιουργία 05/06/19, 14:41

Σε μια προσπάθεια να «βγει από πάνω» μετά από τη σωρεία αντιδράσεων που έχουν προκύψει κατά της κυβέρνησης για τις έκτακτες αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα, επιδόθηκε την Τετάρτη ο Μιχάλης Καλογήρου.

Σημειώνεται πως σήμερα οι αλλαγές στους ποινικούς κώδικες πέρασαν από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής, χωρίς την παρουσία της αντιπολίτευσης (πλην του Ποταμιού).

Μιλώντας στη Βουλή και σχολιάζοντας τη χθεσινή ανακοίνωση της Ένωσης Εισαγγελέων, ο υπουργός Δικαιοσύνης επεσήμανε πως «δεν ξέρω γιατί ήρθε την τελευταία στιγμή. Δεν ξέρω τους συσχετισμούς. Πόσοι είναι κατά ή υπέρ της ανακοίνωσης. Δεν ξέρω ποια είναι η άποψη του σώματος των εισαγγελέων».

Επεσήμανε μάλιστα πως «η Ένωση δεν μένει σε παρατηρήσεις αλλά κάνει και υποδείξεις για το νομοθετικό έργο καθώς μας καλεί να το αποσύρουμε» και είπε «θυμάμαι πόσο συγκινήθηκε η κοινωνία και ο πολιτικός κόσμος και ζήτησε την αλλαγή του κώδικα όταν συνελήφθη μια καθαρίστρια. Απέναντι σε αυτό πρέπει να δώσουμε εξηγήσεις. Η Ένωση Εισαγγελέων καταγγέλλει τι; Ότι η κυβέρνηση θέλει να αρχειοθετήσει υποθέσεις;»

Οι ποινικοί κώδικες ψηφίζονται αύριο, ενώ να σημειωθεί πως δεν μπορεί να συμπεριληφθούν τροπολογίες. Επομένως οι όποιες τροπολογίες θα κατατεθούν είτε σήμερα στις κυρώσεις συμβάσεων (μέχρι τώρα έχουν κατατεθεί 14 βουλευτικές τροπολογίες και μένει να διαπιστωθεί πόσες θα γίνουν δεκτές από τους υπουργούς) είτε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας που ψηφίζεται την Παρασκευή.

Αν σου άρεσε κάνε