Βενιζέλος: Βουρκωμένος αποχαιρέτισε τη Βουλή με την τελευταία ομιλία του

Βενιζέλος: Βουρκωμένος αποχαιρέτισε τη Βουλή με την τελευταία ομιλία του

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 14:46 Δημιουργία 06/06/19, 13:10

Την τελευταία του εμφάνιση στην Ολομέλεια έκανε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, όπου πήρε το λόγο στην συζήτηση για τον Ποινικό Κώδικα, ενώπιον των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς τα κόμματα της αντιπολίτευσης απείχαν από τη συζήτηση. Ο κ. Βενιζέλος εμφανώς συγκινημένος, τους χαιρέτησε όλους δια χειραψίας.

Στην εισήγησή του, ο πρώην βουλευτής του ΚΙΝΑΛ τόνισε ότι είναι αντισυνταγματική η μη εφαρμογή των κωδίκων και μάλιστα άμεσα, διερωτώμενος πως, αν δεν συμβεί αυτό, θα μπορούν να δικάζουν και να βγάζουν αποφάσεις. Σύμφωνα με το Σύνταγμα, αλλά και σύμφωνα με αποφάσεις του ευρωπαϊκού δικαστηρίου ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δεν μπορεί να έχει ψηφιστεί ο ποινικός κώδικας και να μην εφαρμοστεί άμεσα. Καταπατείται η αρχή της αναλογικότητας, παραβιάζεται η ασφάλεια του δικαίου και παραβιάζεται το άρθρο 7 του Συντάγματος. τόνισε.

Πώς θα μπορεί ένα δικαστήριο να βγάλει αποφάσεις; ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος συμπληρώνοντας, ότι όχι μόνο δεν πρέπει να καθυστερήσει η ουσιαστική και τυπική εφαρμογή του ποινικού κώδικα, αλλά θα έπρεπε και να ζητηθεί από τα δικαστήρια να μην εκδίδουν αποφάσεις μέχρι την 1η Ιουλίου, όπως ορίζεται.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος διάλεξε τη συζήτηση για την ψήφιση του Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, για την τελευταία ομιλία του στη Βουλή. Κατέκρινε την απόφαση του ΚΙΝΑΛ να απέχει από μία τόσο κρίσιμη κοινοβουλευτική διαδικασία και τόνισε ότι ομιλεί όχι μόνο με την κοινοβουλευτική του ιδιότητα, αλλά και την επιστημονική.

Τόνισε, ότι παρά το γεγονός ότι οι κώδικες έρχονται με καθυστέρηση στη Βουλή, είναι επιτακτική η ψήφισή τους και η άμεση εφαρμογή τους.

Ακολούθως, ο κ. Βενιζέλος κατέβηκε στα βουλευτικά έδρανα και χαιρέτησε έναν έναν, δια χειραψίας, τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκονταν στην Ολομέλεια. Η συναισθηματική φόρτιση του Ευάγγελου Βενιζέλου ήταν εμφανής.

Αμέσως μετά επισκέφθηκε τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο γραφείο του στη Βουλή, όπου έμεινε για περίπου πέντε λεπτά και ακολούθως πήγε στα γραφεία των κοινοβουλευτικών συντακτών.

Και εκεί ο κ. Βενιζέλος έντονα συγκινημένος, σχεδόν βουρκωμένος, χαιρέτησε δια χειραψίας όλους τους δημοσιογράφους που βρίσκονταν στο χώρο και οι οποίοι φυσικά τον ρώτησαν αν πρόκειται να τον ξαναδούν σύντομα στη Βουλή. «Θα το δούμε, έχει ο θεός», απάντησε ο κ. Βενιζέλος, με τους δημοσιογράφους να επιμένουν και να του λένε «εννοούμε στην επόμενη βουλή, όχι γενικά στο μέλλον». Ο Ευάγγελος Βενιζέλος απάντησε με ένα πονηρό χαμόγελο.

Αν σου άρεσε κάνε