«Παιχνίδι» ψευτο-σύγκρουσης με τους δανειστές

«Παιχνίδι» ψευτο-σύγκρουσης με τους δανειστές

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 14:12 Δημιουργία 06/06/19, 13:31

Ένα πρωτοφανές προεκλογικό σόου έξω από το Μέγαρο Μαξίμου έκανε ο Αλέξης Τσίπρας το μεσημέρι της Πέμπτης, κινούμενος στη «γραμμή» της κινδυνολογίας, μία μέρα μετά το εκκωφαντικό «χαστούκι» της Κομισιόν για τα προεκλογικά «δώρα» του, εν μέσω πληροφοριών για την κατάργηση των αντιμέτρων για τη μεσαία τάξη και μόλις ένα μήνα πριν τις εθνικές κάλπες της 7ης Ιουλίου.

Εξαπολύοντας επίθεση κατά του αντιπάλου του, που θριάμβευσε στις κάλπες της 26ης Μαϊου, ο πρωθυπουργός έθεσε το… διακύβευμα των εκλογών, υπό το εξής μήνυμα: ψηφίζοντας ΝΔ, η Ελλάδα θα επιστρέψει στις πολιτικές μνημονίων. Στο πλαίσιο αυτό δε τόνισε τίθεται ζήτημα απολύσεων στο Δημόσιο.

Ουσιαστικά, ο κ. Τσίπρας με το σημερινό του διάγγελμα επιχείρησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για τον σάλο, που έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ημέρες με το μπαράζ ρουσφετολογικών τροπολογιών, τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα, την ακύρωση των αντιμέτρων και φυσικά το «ράπισμα» της Κομισιόν για τον λογαριασμό του πακέτου Ζαππείου, που ξεπερνά το 1% του ΑΕΠ, όπως σημειώνει η ΕΕ στην τρίτη μεταμνημονιακή έκθεσή της, προειδοποιώντας για δημοσιονομικό εκτροχιασμό.

Άλλωστε, στις δηλώσεις του είναι ξεκάθαρες οι «αιχμές» κατά των θεσμών, με τις οποίες ο ίδιος επιβεβαιώνει ότι τραβάει εκ νέου το «χαρτί» της ψευτο-σύγκρουσης με τις Βρυξέλλες. Σε αυτό το σημείο, εξάλλου, θα πρέπει να υπενθυμιστούν οι επισημάνσεις του για «ακραίους και συντηρητικούς κύκλους της Ευρώπης» και κατά την πρόσφατη συνέντευξή του στην ΕΡΤ.

«Μία εβδομάδα πριν τις εκλογές, έχοντας επίγνωση του ρίσκου, είπα την αλήθεια ότι η ψήφος έχει χαρακτήρα ψήφου εμπιστοσύνης», δήλωσε ο πρωθυπουργός έξω από το Μέγαρο Μαξίμου.

«Σήμερα όσα είπα τότε επιβεβαιώνονται. Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών άνοιξε την όρεξη στο παλιό κατεστημένο και σε ακραίους κύκλους στις Βρυξέλλες να αμφισβητήσουν τις επιλογές μας και να βάλουν εμπόδια στο σχέδιο μας», είπε ο κ. Τσίπρας.

«Σήμερα έφτασαν στο σημείο να θέσουν ζήτημα απολύσεων συμβασιούχων στο δημόσιο τομέα. Ο λαός πρέπει να γνωρίζει την αλήθεια. Η όρεξη άνοιξε γιατί ο κ. Μητσοτάκης μιλάει για την επιστροφή στο 1 προς 5 στο Δημόσιο, ενώ εμείς έχουμε πετύχει το 1 προς 1. Είναι λογικό να ανοίγει η όρεξη. Μπροστά τις κρίσιμες εκλογές πρέπει να γνωρίζουμε πράγματα. Η χώρα βγήκε από τα μνημόνια χάρη στις θυσίες του λαού, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έχει κλείσει ο δρόμος της επιστροφής και π[ως δεν υπάρχει κίνδυνος να γυρίσουμε πίσω στις μαύρες μέρες. Ο μόνος τρόπος να κλείσει ο δρόμος είναι η επιλογή του λαού στην κρίσιμη κάλπη», κατέληξε.

Αν σου άρεσε κάνε