Δεν κρατούν ούτε τα προσχήματα για τα ρουσφέτια

Δεν κρατούν ούτε τα προσχήματα για τα ρουσφέτια

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 14:43 Δημιουργία 06/06/19, 14:37

«Βρέχει» βολές κατά του ΣΥΡΙΖΑ για ένα απίστευτο πλιάτσικο σε κρατικές θέσεις, το οποίο έχει προκαλέσει τεράστιο πολιτικό ντόρο, ενώ η ψήφιση των ρουσφετολογικών τροπολογιών βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη στη Βουλή.

Ενδεικτική είναι η μετάταξη της κόρης της Τασίας Χριστοδουλοπούλου αλλά και η τακτοποίηση της πρώην συζύγου του Νίκου Βούτση στις υπηρεσίες του Κοινοβουλίου.

Η ίδια όταν ρωτήθηκε σχετικά, ενώ ήταν καλεσμένη σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Alpha, απάντησε: «Με την έννοια που το λέμε ότι δεν θα μπορούσε ο καθένας να αποσπαστεί στη Βουλή, ώστε στη συνέχεια να μεταταχτεί, υπάρχει ένα ζήτημα ότι αξιοποιήθηκαν γνωριμίες, διασυνδέσεις κ.τλ. Δεν το συζητάμε αυτό και ούτε θέλω να πω ότι ήταν γνωστά τα προσόντα της και η Βουλή βγήκε και φώναζε "έλα εδώ"... τα προσόντα τα έχουν και άλλοι άνθρωποι, αυτή εργαζόταν».

Από την πλευρά του δε, ο πρόεδρος της Βουλής δήλωσε πως «δεν αισθάνεται απολογούμενος».

Μάλιστα, ο κ. Βούτσης ενημερώνοντας τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, υποστήριξε ότι τα δημοσιεύματα για προσλήψεις, αποσπάσεις και παρατάσεις συμβάσεων φιλικών και συγγενικών προσώπων του ίδιου και μελών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, μεταξύ άλλων, έγινε για δημιουργία «μη παραδεκτών εντυπώσεων» και αδικεί την εικόνα.

Διαβεβαίωσε δε υπό την δική του προεδρία όλα έγιναν με διαφάνεια, ενώ συμβασιούχοι, και αποσπασμένοι υπάλληλοι από προηγούμενες θητείες Προέδρων της Βουλής (από το 2003 όπως είπε) αντιμετωπίστηκαν «χωρίς εξαιρέσεις».

Ο κ. Βούτσης υποστήριξε ότι επί των ημερών του δεν έγινε καμία πρόσληψη εκτός ΑΣΕΠ, ενώ για αποσπάσεις προσωπικού στην φιλόξενη Βουλή, τόνισε πως εξαιτίας των ενεργειών επί των ημερών του έγινε πράξη η κινητικότητα στο Δημόσιο. «Εμείς κάναμε αξιολόγηση και είμαστε ίσως οι πρώτοι που το έκαναν αυτό στο Δημόσιο, φτιάξαμε Οργανόγραμμα ενώ προωθήσαμε και την κινητικότητα, δηλαδή αν κάποιος από το ευρύτερο Δημόσιο ήθελε να έρθει στην Βουλή», δήώσε ο ίδιος.

Αν σου άρεσε κάνε