Τσίπρας - Βούτσης «παγώνουν» μετατάξεις και προσλήψεις, μετά το σάλο

Τσίπρας - Βούτσης «παγώνουν» μετατάξεις και προσλήψεις, μετά το σάλο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 19:30 Δημιουργία 06/06/19, 18:35

Σε μια προσπάθεια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις που έχουν προκληθεί από τις ρουσφετολογικές τροπολογίες του ΣΥΡΙΖΑ για το «βόλεμα» συγγενών και φίλων, ο Αλέξης Τσίπρας επικοινώνησε τηλεφωνικά την Πέμπτη με τον Νίκο Βούτση, ζητώντας του να «παγώσει» όλες τις μετατάξεις καθώς και τις προσλήψεις στη Βουλή μέχρι την προκήρυξη των εκλογών.

Κι αυτό γιατί, σύμφωνα με την κυβέρνηση, «παρά το γεγονός ότι ήταν καθόλα νόμιμη, διαφανής και με διακομματική συναίνεση, αξιοποιήθηκε από τη Ν.Δ. για να δημιουργηθούν εντυπώσεις σε ένα κρεσέντο πολιτικής σκοπιμότητας».

Μιλώντας στη συνέχεια σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ο κ. Βούτσης τόνισε πως «οι μετατάξεις στη Βουλή παγώνουν». Πρόκειται για 32 περιπτώσεις υπαλλήλων για τους οποίους δεν έχει βγει ΦΕΚ και δεν έχουν αναλάβει καθήκοντα.

Ανάμεσα στις μετατάξεις που παγώνουν και τελικώς δεν θα γίνουν είναι και εκείνη που αφορά την κόρη της αντιπροέδρου της Βουλής Τασίας Χριστοδουλόπουλου.

Σημειώνεται πως το «πάγωμα» των προσλήψεων και των μετατάξεων έρχεται και εν όψει της αυριανής ψήφισης της μη μείωσης του αφορολογήτου από την κυβέρνηση.

Ο κ. Βούτσης δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει ότι αυτά τα 24ωρα εκτυλίσσεται μια ανθρωποφαγία και μάλιστα από πλευρές που παρέδωσαν ένα απολύτως πελατειακό σύστημα στη Βουλή. Σημείωσε επίσης ότι ενώ η προεδρία του «δεν άγγιξε πρόσωπα» αλλά θέλησε να αντιμετωπίσει το πελατειακό σύστημα στη Βουλή με θεσμικό τρόπο.

Ακάθεκτοι με τις τροπολογίες

Οι βουλευτές Ηλ. Καματερός και Αφρ. Θεοπεφτάτου έχουν ήδη καταθέσει ορισμένες από τις χθεσινές αλλά και άλλες τρεις νέες βουλευτικές τροπολογίες, αυτή την φορά στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για την αποδοχή της δωρεάς του Ιδρύματος Νιάρχος. Μαζί με τις χθεσινές, προστίθενται και νέες από άλλους βουλευτές της πλειοψηφίας όπως ο Γ. Πάλλης.

Το νομοσχέδιο αυτό αναμένεται να είναι το τελευταίο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και θα συζητηθεί αύριο στην Ολομέλεια της Βουλής. Εν τω μεταξύ ήδη σε αυτό έχουν κατατεθεί μέχρι στιγμής έξι υπουργικές τροπολογίες μεταξύ των οποίων η κατάργηση της μείωσης του αφορολόγητου και των αντίμετρων.

Στην αυριανή συνεδρίαση αναμένεται να μιλήσει ο Πρωθυπουργός και ίσως η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά και ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας.

Αν σου άρεσε κάνε