Η στάση της ΝΔ για τις μετατάξεις υπαλλήλων στη Βουλή

Η στάση της ΝΔ για τις μετατάξεις υπαλλήλων στη Βουλή

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 20:39 Δημιουργία 06/06/19, 20:37

Τα πρακτικά της συνεδρίασης της ολομέλειας της Βουλής, στις 13 Ιουλίου 2018, αποτυπώνουν με ενάργεια τη θέση που είχε εκφράσει η ΝΔ για τον αριθμό των υπαλλήλων της Βουλής και για την ανάγκη εναρμόνισής της με το νόμο για την κινητικότητα.

Η συνεδρίαση αφορούσε αλλαγές στον Κανονισμό της Βουλής και εκ μέρους της ΝΔ, ο Ιωάννης Τραγάκης είχε θέσει και τα δύο θέματα. «Το οργανόγραμμα της Βουλής προβλέπει πολύ μεγαλύτερο αριθμό υπαλλήλων στη Βουλή, από αυτόν που υπάρχει τώρα. Κατά καιρούς έχουν γίνει βέβαια αρκετές προσθήκες αλλά έχουν συνταξιοδοτηθεί και πολλοί υπάλληλοι», ανέφερε, μεταξύ άλλων ο κ. Τραγάκης.

Ο βουλευτής της ΝΔ έθεσε στη συγκεκριμένη συνεδρίαση και την ανάγκη εναρμόνισης με το πλαίσιο της κινητικότητας ως εξής: «Όπως ξέρετε, με το ν. 4531/2018, άρθρο 33, παράγραφος 2, υπάρχουν ορισμένες ρυθμίσεις, που αφορούν τους αποσπασμένους υπαλλήλους στα υπουργεία. Δηλαδή, όσοι υπάλληλοι είναι αποσπασμένοι σε υπουργεία, εφόσον έχει αποδειχθεί ότι υπηρετούν καλώς, ότι αμείβονται από τον φορέα στον οποίο υπηρετούν - δεν αλλάζει τίποτα, δηλαδή, η ίδια αμοιβή είναι όπου και αν βρίσκονται - και επειδή ορισμένοι υπάλληλοι που είναι αποσπασμένοι στη Βουλή έχουν ενσωματωθεί ήδη στη Βουλή, η πρότασή μου ήταν ό,τι ισχύει στο Δημόσιο, να ισχύσει και στη Βουλή».

Αν σου άρεσε κάνε