Φορολογία, επενδύσεις, ιδιωτικοποιήσεις τα «κλειδιά» στο γαλάζιο κυβερνητικό πρόγραμμα

Φορολογία, επενδύσεις, ιδιωτικοποιήσεις τα «κλειδιά» στο γαλάζιο κυβερνητικό πρόγραμμα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 07:23 Δημιουργία 07/06/19, 07:19
Αρθρογράφος: Γιάννης Σαραντάκος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ

Την δίκη του ατζέντα, αλλά και το ήπιο κλίμα που επεδίωξε από την πρώτη στιγμή, έχει επιβάλλει μέχρι στιγμής σε αυτή την άγρια προεκλογική περίοδο ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η οικονομία, που όπως θεωρούν στη ΝΔ , δεν είναι το ισχυρό «χαρτί» του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ, κυριαρχεί, στον απόηχο της έκθεσης της Κομισιόν που έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου εξαιτίας των παροχών.

Με αφορμή αυτή ακριβώς την έκθεση, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα ξεδιπλώσει μέσα στις αμέσως προσεχείς ημέρες το δικό του κυβερνητικό πρόγραμμα, που βασίζεται στους εξής άξονες:

  1. Μείωση της φορολογίας
  2. Προσέλκυση επενδύσεων, προϋπόθεση απαραίτητη για την τόνωση της απασχόλησης
  3. Προώθηση μεγάλων έργων υπό δόμησης και μέσω των ΣΔΙΤ (συμπράξεις ιδιωτικού και δημοσίου τομέα)
  4. Ιδιωτικοποιήσεις με στόχο την προσέλκυση ξένων κεφαλαίων

Εκτός όμως από την παρουσίαση του κυβερνητικού προγράμματος, ο κ. Μητσοτάκης θα υπενθυμίσει - σε ήπιους τόνους - τα πεπραγμένα των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, τις υποσχέσεις που δεν τηρήθηκαν την βαριά φορολογία αλλά και τον εμπαιγμό - όπως θα τονίσει - με την νομοθέτηση για την μείωση του αφορολόγητου και στην ακύρωσή του στην συνέχεια.

Όσον αφορά την ρητορική, τόσο ο πρόεδρος της ΝΔ όσο και τα κορυφαία στελέχη του έχουν υιοθετήσει χαμηλούς τόνους, διεκδικώντας την θετική ψήφο των πολιτών. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα πρώτα διαφημιστικά μηνύματα που προβλήθηκαν μέσα από το διαδίκτυο, δεν έχουν καμία αναφορά στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και στον κ. Τσίπρα, αλλά περιλαμβάνουν εικόνες από την ελληνική περιφέρεια και ως κεντρικό σύνθημα παραμένει το «αξίζουμε καλύτερα».

Το δεύτερο μέρος της καμπάνιας θα ξεκινήσει να προβάλλεται την ερχόμενη εβδομάδα, μετά και την επίσημη προκήρυξη των εκλογών, η οποία αναμένεται να γίνει την Τέταρτη με την θυροκόλληση του προεδρικού διατάγματος για την διάλυση της Βουλής.

Ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει τις περιοδείες του στην περιφέρεια με επόμενο σταθμό του, τα Δωδεκάνησα , όπου περιοδεύει σήμερα. Επιλέγει τις συναντήσεις με τους πολίτες και όχι τις μεγάλες συγκεντρώσεις και με αυτή την τακτική θα φτάσει μέχρι τις κάλπες. Μοναδική εξαίρεση θα αποτελέσει - όπως είχε αποκαλύψει το Χrimaonline.gr - η Αθήνα, όπου την τελευταία προεκλογική εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί κομματική εκδήλωση.

Τέλος, την Δευτέρα ξεκινά ο κύκλος της ανακοίνωσης των υποψηφίων βουλευτών της ΝΔ. Οι ανακοινώσεις θα γίνουν σε τρεις φάσεις και τελευταίο θα ανακοινωθεί από τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη το ψηφοδέλτιο Επικράτειας.

Αν σου άρεσε κάνε