Παίζουν με «δαίμονες»

Παίζουν με «δαίμονες»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 11:51 Δημιουργία 07/06/19, 11:04
Αρθρογράφος: Βούλα Μαλαίνου
ΒΟΥΛΑ ΜΑΛΑΙΝΟΥ

Όλα τα υπόλοιπα «κάηκαν», οπότε το μόνο διαθέσιμο επικοινωνιακό αφήγημα για τον ΣΥΡΙΖΑ ενόψει των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου είναι αυτό της κινδυνολογίας, όπως φάνηκε χθες κατά το διάγγελμα του πρωθυπουργού έξω από το Μέγαρο Μαξίμου.

Φυσικά, δεν χρειάζεται πολύ μυαλό για να καταλάβει κανείς ότι ο Αλέξης Τσίπρας προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για το εκκωφαντικό χαστούκι της Κομισιόν, που του έτριξε τα δόντια για το «δαπανηρό» πακέτο Ζαππείου, τονίζοντας ότι πλέον ο κίνδυνος δημοσιονομικού εκτροχιασμού καραδοκεί.

Οι θεσμοί έκρουσαν τον κώδωνα και ο πρωθυπουργός μας «προειδοποίησε» με τη σειρά του ότι αν στην κάλπη επικρατήσει η ΝΔ, τότε η Ελλάδα θα γυρίσει στις πολιτικές λιτότητας, όπως υπαγορεύουν οι «ακραίοι και συντηρητικοί κύκλοι της Ευρώπης».

Σαφώς, στην ίδια «γραμμή» κινούνται όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, αμφισβητώντας τις εκτιμήσεις των θεσμών, υποβαθμίζοντας τον κίνδυνο και κάνοντας επικοινωνιακό παιχνίδι με τη ψευτο-σύγκρουση με την ΕΕ.

Μετά τα περί «ορέξεων» για απολύσεις στο Δημόσιο, σειρά είχε η επίθεση του Ευκλείδη Τσακαλώτου κατά των θεσμών, χαρακτηρίζοντας «ανοησίες» τις αναφορές Ρέγκλινγκ για το κόστος της κρίσης του 2015 και λέγοντας πως οι εκτιμήσεις της Κομισιόν είναι λάθος.

Σε Μαξίμου και Κουμουνδούρου δεν μπορούν ακόμη να «χωνέψουν» την συντριπτική ήττα τους στις πρόσφατες εκλογές, οπότε παίζουν και τα ρέστα τους… Αφού φεύγουν, που φεύγουν, τακτοποιούν και τα «δικά τους παιδιά».

Οι μετατάξεις-φωτιά θυγατέρων, πρώην συζύγων και άλλων συγγενών και φίλων στις υπηρεσίες του Κοινοβουλίου έχουν προκαλέσει ένα απίστευτο πολιτικό και κοινωνικό σάλο, λίγο πριν διαλυθεί η Βουλή. Πρόκειται για απροκάλυπτο ρουσφέτι, με τους Συριζαίους να μην κρατούν καν τα προσχήματα γι’ αυτό. Τουναντίον, εξακολουθούν με αλαζονεία να απαντούν στους επικριτές τους. «Υπήρξαν διασυνδέσεις», είπε η Τασία Χριστοδουλοπούλου. «Δεν αισθάνομαι απολογούμενος», δήλωσε ο Νίκος Βούτσης. Η πρώτη, μάλιστα, αφότου «πάγωσε» η μετάταξη της κόρης της, ανακοίνωσε πως δεν θα είναι υποψήφια στις επερχόμενες εκλογές, ζητώντας συγνώμη μόνο (!) από τους «συντρόφους» της.

Ακριβώς ένα μήνα σήμερα, 7 Ιουνίου, πριν την προσφυγή στις εθνικές κάλπες, ο ΣΥΡΙΖΑ ακυρώνει και το πιο πρόσφατο αφήγημά του, αφότου έχασε πανηγυρικά από τη ΝΔ σε ευρωεκλογές και αυτοδιοικητικές εκλογές. Πως θα βάλει ψηλά στην ατζέντα τη μεσαία τάξη. Την Παρασκευή ψηφίζεται η τροπολογία που αίρει τα αντίμετρα, προκειμένου το αφορολόγητο να μείνει σταθερό. Παρόλα αυτά, η επιχείρηση «δαιμονοποίησης» της ΝΔ συνεχίζεται…

Αν σου άρεσε κάνε