Αντεπιτίθενται για το «όργιο» ρουσφετιών

Αντεπιτίθενται για το «όργιο» ρουσφετιών

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 17:22 Δημιουργία 07/06/19, 16:52

Ένα κλίμα «άγριας» πολιτικής πόλωσης καλλιεργεί το Μέγαρο Μαξίμου, που αντεπιτίθεται κιόλας για την «τακτοποίηση» θυγατέρων, πρώην συζύγων και άλλων συγγενών και φίλων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, με μετατάξεις της τελευταίας στιγμής στις υπηρεσίες του Κοινοβουλίου.

Για αυτό το «όργιο» ρουσφετιών η κυβέρνηση Τσίπρα κινείται σε μία ιδιαίτερα προκλητική «γραμμή», δίχως καν να κρατάει τα προσχήματα, ενώ απαντώντας στους επικριτές της, τηρεί το γνωστό αλαζονικό ύφος, το οποίο όμως της στοίχισε στις κάλπες.

Ανήμερα της ψήφισης της ακύρωσης των αντιμέτρων για τη μεσαία τάξη, προκειμένου να αρθεί η μείωση του αφορολόγητου, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος έκανε μάλιστα μαθήματα «πολιτικού ήθους», εκπροσωπώντας την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και τονίζοντας ότι η Τασία Χριστοδουλοπούλου ζήτησε δημόσια συγνώμη για την μετάταξη της κόρης της, αποφασίζοντας να μην είναι υποψήφια στις εθνικές εκλογές.

Για την ακρίβεια, ωστόσο, η ίδια ζήτησε συγνώμη μόνο (!) από τους «συντρόφους» της, επειδή, όπως είπε, τους στεναχώρησε.

Ειδικότερα, σε δηλώσεις του αφότου έπεσε η κοινοβουλευτική «αυλαία», ο κ. Τζανακόπουλος επιχείρησε να «μαζέψει» τα ασυμμάζευτα για τα ρουσφέτια, τα οποία πέρα από πολιτική έχουν προκαλέσει και κοινωνική οργή.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι η εν λόγω διαδικασία αφορούσε ήδη αποσπασμένους και ήδη μόνιμους δημόσιους υπαλλήλους και ξεκίνησε μετά από πρόταση της ΝΔ και συγκεκριμένα του πρώην αντιπροέδρου της Βουλής και νυν βουλευτή κυρίου Τραγάκη.

Η διαδικασία ήταν βασισμένη στο νόμο περί κινητικότητας των δημοσίων υπαλλήλων και έγινε ομόφωνα δεκτή από όλα τα κόμματα στην Επιτροπή Κανονισμού της Βουλής, ανέφερε ο ίδιος.

Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έδωσε στη δημοσιότητα πόσοι και από ποια κόμματα αξιοποίησαν τη διαδικασία των μετατάξεων:

• 3 αποσπασμένοι στο γραφείο του προέδρου της Βουλής

• 6 αποσπασμένοι σε γραφεία αντιπροέδρων της Βουλής, του ΣΥΡΙΖΑ

• 4 αποσπασμένοι σε γραφεία αντιπροέδρων της ΝΔ

• 4 αποσπασμένοι στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ

• 3 αποσπασμένοι στο γραφείο του αντιπροέδρου του ΚΙΝΑΛ

• 2 αποσπασμένοι στο γραφείο του αντιπροέδρου των ΑΝΕΛ

• 1 αποσπασμένος στο γραφείο του αντιπροέδρου της Ένωσης Κεντρώων

• 1 αποσπασμένος στο γραφείο του πρώην πρώην πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου

• 1 αποσπασμένη στο γραφείο του πρώην προέδρου της Βουλής, Βύρωνα Πολύδωρα

Στη συνέχεια, ο ίδιος προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις τόσο για τον κίνδυνο δημοσιονομικού εκτροχιασμού λόγω του πακέτου Ζαππείου όσο και για το «ξήλωμα» των αντιμέτρων, λέγοντας πως «τα θετικά μέτρα που εφαρμόζει η κυβέρνηση δεν επηρεάζουν κατά κανένα τρόπο την δημοσιονομική πορεία της χώρας και δεν παραβιάζουν τους ευρωπαϊκούς κανόνες έτσι όπως ισχύουν», ενώ χαρακτήρισε «άσφαιρη και παραπλανητική» την κριτική της αντιπολίτευσης περί «κατάργησης» των αντιμέτρων.

«Η αντιφατική κριτική της ΝΔ σύμφωνα με την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ διαταράσσει την δημοσιονομική πορεία της χώρας - την ίδια ώρα που μας κάνει κριτική για τα αντίμετρα - στην πραγματικότητα φανερώνει τις προθέσεις της να μην εφαρμόσει τίποτα από όσα υπόσχεται αλλά και να καταργήσει όσα μέτρα στήριξης της κοινωνίας ήδη υλοποιούνται», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τζανακόπουλος και συνέχισε: «Προετοιμάζει, δηλαδή, μεθοδικά το έδαφος για να πάρει πίσω όλες τις γενικόλογες υποσχέσεις για μειώσεις φόρων, αλλά και να εξαπολύσει μια γενικευμένη επίθεση σε κάθε κατάκτηση των τελευταίων ετών εφόσον κερδίσει τις εκλογές. Πρόκειται για ένα προμελετημένο και προκατασκευασμένο άλλοθι, για να υλοποιήσει μια πολιτική αποψίλωσης του δημόσιου τομέα με επιστροφή στη μνημονιακή ρύθμιση του 1 προς 5, πράγμα που θα οδηγήσει στο πάγωμα των προσλήψεων στη δημόσια υγεία και παιδεία αλλά και μια πολιτική κρυφών αυξήσεων στη φορολογία με την κατάργηση του υπερεκπτωτικού συντελεστή του 6% ΦΠΑ στον οποίο υπάγονται τα φάρμακα, το ρεύμα και το φυσικό αέριο» όπως συμπλήρωσε.

Νέα προεκλογικά διλλήματα

Ο ίδιος θύμισε τα όσα έταξε τον προηγούμενο μήνα ο πρωθυπουργός από το Ζάππειο, επενδύοντας στην παροχολογία για την αναμέτρηση της 7ης Ιουλίου.

Όπως είπε ο κ. Τζανακόπουλος,

για το 2020 προβλέπεται:

- Η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για εισοδήματα μέχρι 20.000 ευρώ και η μείωση των συντελεστών για μεγαλύτερα εισοδήματα.

- Η περαιτέρω μείωση του ΕΝΦΙΑ μεσοσταθμικά κατά 20%, καθώς και άλλα μέτρα ελάφρυνσης που έχει ήδη ανακοινώσει ο πρωθυπουργός, και η εφαρμογή των οποίων εξαρτάται από το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών.

Επίθεση σε Μητσοτάκη

«Αναρωτιόμαστε», ανέφερε ο Δ. Τζανακόπουλος, «αν τη στάση αυτή του πρωθυπουργού αλλά και της αντιπροέδρου της Βουλής, η οποία ζήτησε δημόσια συγγνώμη και παραιτήθηκε από τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ θα κρατήσει τόσο ο κύριος Μητσοτάκης όσο και οι εν ενεργεία βουλευτές της ΝΔ για θέματα ηθικής τάξης και διαφάνειας που τους αφορούν και ρίχνουν σκιές στη σχέση πολίτη και πολιτικής. Από τη δική μας πλευρά στα ζητήματα αυτά δεν πρόκειται να συμψηφίσουμε.

Ωστόσο οφείλουμε να επισημάνουμε ότι και η υποκρισία έχει τα όρια της», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, φέρνοντας τα παραδείγματα των κ.κ. Τραγάκη και Δημοσχάκη (ο πρώτος εισηγήθηκε να γίνουν οι μετατάξεις, και έχει τρεις συγγενείς του, μόνιμους υπαλλήλους της Βουλής, ενώ ο δεύτερος έχει το γιο του μόνιμο υπάλληλο σε κοινοβουλευτική υπηρεσία, σύμφωνα με τον κ. Τζανακόπουλο).

Αν σου άρεσε κάνε