Τσίπρας και Μητσοτάκης στις επάλξεις για τις εθνικές κάλπες

Τσίπρας και Μητσοτάκης στις επάλξεις για τις εθνικές κάλπες

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 11:56 Δημιουργία 08/06/19, 10:54

Εν μέσω των αντεγκλήσεων μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για τις μετατάξεις στη Βουλή και το πλήθος των τροπολογιών της τελευταίας στιγμής έπεσε χθες η αυλαία των συνεδριάσεων στην Ολομέλεια, με τα κόμματα να στρέφουν πλέον το βλέμμα στον προεκλογικό τους αγώνα ένα μήνα πριν από τις κάλπες της 7ης Ιουλίου.

Με την ολοκλήρωση της χθεσινής συνεδρίασης έπεσαν στην ουσία οι τίτλοι τέλους για την τρέχουσα κοινοβουλευτική περίοδο, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί τυπικά με τη θυροκόλληση του προεδρικού διατάγματος για τη διάλυση της Βουλής.

Τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα επισκεφθεί - όπως έχει προαναγγείλει ο ίδιος - τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και θα ζητήσει τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη εκλογών. Την ίδια μέρα ο κ. Τσίπρας θα παρουσιάσει στο αίθριο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την επόμενη τετραετία.

Στην παρέμβασή του στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ την Παρασκευή ο κ. Τσίπρας απηύθυνε μήνυμα συστράτευσης κι αισιοδοξίας για νίκη στις εκλογές. Σύμφωνα με πηγές του κόμματος ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι το παιχνίδι εν όψει των εθνικών εκλογών είναι ανοιχτό και πως όλοι κι όλες θα πρέπει να κινηθούν συλλογικά και με αυτοπεποίθηση. Ανέφερε, επίσης, ότι στο επίκεντρο της μάχης των εκλογών θα πρέπει να μπει η προγραμματική συζήτηση, σε κάθε τομέα, «να αναδειχθεί τι παραλάβαμε το 2015, σε συνθήκες ανθρωπιστικής κρίσης και καταστροφής, και τι υλοποιήσαμε».

Με βάση τις ίδιες πηγές, ο Πρωθυπουργός επισήμανε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να καταθέσει το δικό του σχέδιο για την επόμενη ημέρα ώστε οι πολίτες να μπορούν να το συγκρίνουν με το πρόγραμμα της Ν.Δ.

Υπογράμμισε τέλος πως «όλοι οφείλουμε να είμαστε πολύ αυστηροί με τους εαυτούς μας, δείχνοντας μηδενική ανοχή σε συμπεριφορές που είναι ξένες στις αρχές και τις αξίες του ΣΥΡΙΖΑ και της Αριστεράς».

Την ίδια ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης πραγματοποιεί περιοδεία στα Δωδεκάνησα. Ο κ. Μητσοτάκης θα επισκεφθεί σήμερα τη Ρόδο, όπου θα συναντηθεί με τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, με τον νέο δήμαρχο της πόλης, καθώς και με φορείς στο Επιμελητήριο Δωδεκανήσου. Στη συνέχεια, θα επισκεφθεί το κέντρο ημερήσιας φροντίδας ΑμεΑ «Ελπίδα».

Το απόγευμα θα επισκεφθεί το Καστελόριζο, όπου θα συναντηθεί με τον δήμαρχο και τοπικούς φορείς. Την Κυριακή ο κ. Μητσοτάκης θα μεταβεί στην Κάλυμνο, όπου θα επισκεφθεί το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης ΑμεΑ «Ο Άγιος Παντελεήμων» και τα αναρριχητικά πεδία στο Μασούρι, ενώ θα συναντηθεί με τον δήμαρχο. Το απόγευμα θα ταξιδέψει στην Κω, όπου θα συναντηθεί με τουριστικούς φορείς του νησιού.

Αν σου άρεσε κάνε