Μήνυμα Μητσοτάκη στην Τουρκία από το Καστελόριζο

Μήνυμα Μητσοτάκη στην Τουρκία από το Καστελόριζο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 13:16 Δημιουργία 09/06/19, 12:27

Συμβολική επίσκεψη πραγματοποιεί ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας στο Καστελόριζο, πριν την επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου, από όπου στέλνει το μήνυμα ότι η ότι η χώρα μας θα υπερασπίζεται την ακριτική Ελλάδα απέναντι σε «κάθε πρόκληση και αμφισβήτηση».

«Η ενότητα του έθνους μας που αποτελεί ασπίδα για την ασφάλεια της πατρίδας» επεσήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Πριν ακόμη ξεκινήσει επισήμως η προεκλογική περίοδος επέλεξα να βρεθώ στο Καστελόριζο γιατί από εδώ ξεκινάει η Ελλάδα και η Ευρώπη. Αυτό το πανέμορφο νησί μπορεί να είναι το απώτατο γεωγραφικό σημείο της πατρίδας μας, είναι όμως το κέντρο της καρδιάς του κάθε Έλληνα» ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος πραγματοποιεί περιοδεία στα Δωδεκάνησα.

«Η παρουσία μου εδώ δεν είναι μόνο συμβολική. Δηλώνει την ενότητα του έθνους μας που αποτελεί ασπίδα για την ασφάλεια της πατρίδας και σηματοδοτεί την προσήλωσή μας στην ειρήνη και τη σταθερότητα που στηρίζονται πάντα στο Διεθνές Δίκαιο» πρόσθεσε ο πρόεδρος της Ν.Δ.

Όπως επισήμανε «το Καστελόριζο έχει όλα τα απαράβατα δικαιώματα που προβλέπει το Διεθνές Δίκαιο της θάλασσας». «Αυτά τα δικαιώματα θα τα υπερασπιστούμε απόλυτα από κάθε αμφισβήτηση και κάθε πρόκληση» διαβεβαίωσε, δεσμευόμενος να βρίσκεται πάντα κοντά στην ακριτική Ελλάδα.

Ανέφερε ακόμη ότι η χώρα μας γυρίζει σελίδα και εξέφρασε την αισιοδοξία ότι «με σκληρή δουλειά θα κάνουμε πραγματικότητα την ελπίδα και θα κάνουμε πράξη την ισχυρή, τη βιώσιμη ανάπτυξη». «Θα φέρουμε μια καλύτερη ζωή που αξίζουν όλοι οι Έλληνες και κυρίως οι ακρίτες του Αιγαίου μας» είπε.

Στη διάρκεια της επίσκεψης του στο ακριτικό νησί, ο κ. Μητσοτάκης έκανε βόλτα στο λιμάνι και συνομίλησε με κατοίκους αλλά και τουρίστες. Συναντήθηκε με τον δήμαρχο Μεγίστης, τον οποίον διαβεβαίωσε ότι «για την επόμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, είναι μείζονος σημασίας η αξιοποίηση των αναπτυξιακών προοπτικών των νησιών». «Με μικρές παρεμβάσεις που συνήθως δεν κοστίζουν πολύ μπορούμε να κάνουμε τη ζωή των κατοίκων των νησιών πολύ καλύτερη. Θα εκπονήσουμε ένα αναπτυξιακό σχέδιο ειδικά για τα μικρότερα νησιά. Πρώτη προτεραιότητα ο βιολογικός καθαρισμός και από εκεί και πέρα να διευκολύνουμε την ζωή των πολιτών. Εδώ στο Καστελόριζο η καρδιά της Ελλάδας χτυπάει πιο δυνατά», είπε.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είχε και άλλες συναντήσεις με φορείς και υπηρεσιακούς παράγοντες στο Καστελόριζο. Επισκέφθηκε την Πυραυλάκατο «Ρίτσος» που είναι αγκυροβολημένη στο λιμάνι καθώς και το αστυνομικό τμήμα του νησιού, το οποίο μεταξύ άλλων διενεργεί και τον διαβατηριακό έλεγχο για τους επισκέπτες του νησιού που έρχονται από την Τουρκία. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης συναντήθηκε, ακόμη, με γιατρούς από το Πολυδύναμο Ιατρείο του νησιού όπου διαπίστωσε - σύμφωνα με τη Ν.Δ. - «τις ελλείψεις που εξαναγκάζουν συχνά τους κατοίκους να αναζητούν ιατρική βοήθεια στη Ρόδο η οποία απέχει 72 μίλια από το Καστελόριζο δηλαδή τρεις ώρες με το πλοίο, το οποίο έχει δύο δρομολόγια την εβδομάδα». Τέλος, είχε σύντομη συνομιλία και με στελέχη του λιμενικού σώματος που ετοιμάζονταν για την περιπολία τους.

Ο κ. Μητσοτάκης σε λίγη ώρα θα μεταβεί στην Κάλυμνο και αργότερα στην Κω που θα είναι οι δύο τελευταίοι προορισμοί της περιοδείας του.

Αν σου άρεσε κάνε