Βαριά ηττημένος ανακοινώνει εκλογές και... παροχές

Βαριά ηττημένος ανακοινώνει εκλογές και... παροχές

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 17:40 Δημιουργία 10/06/19, 17:37

Με ένα ακόμη πακέτο παροχών θα επιχειρήσει να αναστρέψει το αρνητικό κλίμα για τον ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας, παρουσιάζοντας το πρόγραμμα του κόμματος για την επόμενη τετραετία στη διάρκεια εκδήλωσης, που θα πραγματοποιηθεί στο αίθριο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, στις 8 το βράδυ της Δευτέρας.

Νωρίτερα στις 18.30 ο ίδιος θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο. Εκεί, θα συναντήσει τον Προκόπη Παυλόπουλο και θα προκηρύξει τη διεξαγωγή εθνικών εκλογών στις 7 Ιουλίου, ενώ θα ζητήσει και τη διάλυση της Βουλής.

Σημειώνεται ότι πάνω από την Κουμουνδούρου πλανάται η «σκιά» της βαριάς ήττας του ΣΥΡΙΖΑ τόσο στις ευρωκάλπες όσο και στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Μάλιστα, η ατμόσφαιρα ήταν ιδιαίτερα ηλεκτρισμένη, όπως λένε οι πληροφορίες, στην πρόσφατη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

Βέβαια, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει «τραυματιστεί» και από τον πολιτικό και κοινωνικό σάλο για τις μετατάξεις-φωτιά συγγενών και φίλων στελεχών της παράταξης στις υπηρεσίες του Κοινοβουλίου.

Στο πλαίσιο αυτό, το Μαξίμου καλλιεργεί ένα κλίμα «άγριας» πολιτικής πόλωσης.

Για αυτό το «όργιο» ρουσφετιών ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται σε μία ιδιαίτερα προκλητική «γραμμή», δίχως καν να κρατάει τα προσχήματα, ενώ απαντώντας στους επικριτές του, τηρεί το γνωστό αλαζονικό ύφος, το οποίο όμως της στοίχισε στις κάλπες.

Ανήμερα της ψήφισης της ακύρωσης των αντιμέτρων για τη μεσαία τάξη, προκειμένου να αρθεί η μείωση του αφορολόγητου, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος έκανε μάλιστα μαθήματα «πολιτικού ήθους», εκπροσωπώντας την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και τονίζοντας ότι η Τασία Χριστοδουλοπούλου ζήτησε δημόσια συγνώμη για την μετάταξη της κόρης της, αποφασίζοντας να μην είναι υποψήφια στις εθνικές εκλογές.

Για την ακρίβεια, ωστόσο, η ίδια ζήτησε συγνώμη μόνο (!) από τους «συντρόφους» της, επειδή, όπως είπε, τους στεναχώρησε.

Υπενθυμίζεται ότι σε δηλώσεις του αφότου έπεσε η κοινοβουλευτική «αυλαία», ο κ. Τζανακόπουλος επιχείρησε να «μαζέψει» τα ασυμμάζευτα για τα ρουσφέτια, τα οποία πέρα από πολιτική έχουν προκαλέσει και κοινωνική οργή.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι η εν λόγω διαδικασία αφορούσε ήδη αποσπασμένους και ήδη μόνιμους δημόσιους υπαλλήλους και ξεκίνησε μετά από πρόταση της ΝΔ και συγκεκριμένα του πρώην αντιπροέδρου της Βουλής και νυν βουλευτή κυρίου Τραγάκη.

Η διαδικασία ήταν βασισμένη στο νόμο περί κινητικότητας των δημοσίων υπαλλήλων και έγινε ομόφωνα δεκτή από όλα τα κόμματα στην Επιτροπή Κανονισμού της Βουλής, ανέφερε ο ίδιος.

Αν σου άρεσε κάνε