«Όχι» σε πόλωση, «ναι» σε ενότητα - Η ατζέντα της καμπάνιας της ΝΔ

«Όχι» σε πόλωση, «ναι» σε ενότητα - Η ατζέντα της καμπάνιας της ΝΔ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 08:53 Δημιουργία 11/06/19, 08:48
Αρθρογράφος: Γιάννης Σαραντάκος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ

Την δίκη του ατζέντα ξεκινά από σήμερα, Τρίτη να ξεδιπλώνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενόψει των εκλογών της 7ης Ιουλίου, η αντίστροφη μέτρηση για τις οποίες άρχισε με την χθεσινή επίσκεψη του πρωθυπουργού στον πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Όπως προκύπτει από την διαφημιστική καμπάνια της ΝΔ που έχει ήδη αρχίσει να προβάλλεται αλλά και από την ρητορική που χρησιμοποιεί ο πρόεδρος και τα στελέχη της «γαλάζιας» παράταξης, το κόμμα της Πειραιώς θα χρησιμοποιήσει μια ήπια προεκλογική τακτική, θα αποφύγει την σκληρή αντιπαράθεση, τις προσωπικές αναφορές και θα χρησιμοποιήσει ως βασικό προεκλογικό σύνθημα την ανάγκη ενότητας του ελληνικού λαού.

Η θεματογραφία που θα προβάλλει θα φορά:

  1. Την οικονομία με ισχυρό «χαρτί» την δέσμευση Μητσοτάκη για μείωση των φορολογικών συντελεστών φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων. Επίσης, σε αυτό το πλαίσιο θα τονιστεί η μείωση των spreads και η εκρηκτική άνοδος του χρηματιστηρίου, αμέσως μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών .
  2. Τα εθνικά θέματα. Το Σκοπιανό παραμένει κυρίαρχο στη Βόρεια Ελλάδα, γεγονός που προφανώς βοήθησε στην διαμόρφωση μιας μεγάλης διαφοράς μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ
  3. Ασφάλεια. Η ΝΔ θεωρεί ότι αναδεικνύοντας τέτοια θέματα, προσεγγίζει ένα «δεξιό κοινό» και περιορίζει την επιρροή ακραίων κομμάτων στην εκλογική βάση .

Ο κ. Μητσοτάκης , που επέστρεψε χθες από τα Δωδεκάνησα, θα έχει δυο δημόσιες παρεμβάσεις μέσα στην εβδομάδα, ενώ προετοιμάζει νέα περιοδεία στην βόρεια Ελλάδα. Μέσα στην εβδομάδα θα ανακοινωθεί το πρώτο μεγάλο τμήμα των υποψηφίων του κόμματος και όπως βεβαιώνουν «γαλάζια» στελέχη, τα ονόματα θα πιστοποιούν το αμφίπλευρο άνοιγμα του κόμματος προς το κέντρο αλλά και προς τα δεξιά της ΝΔ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εκτός από τα πρόσωπα που προέρχονται από το «Ποτάμι», Ψαριανός, Τατσόπουλος, Αμυράς, ο καθηγητής Καιρίδης που προέρχεται από το κέντρο, στις λίστες της ΝΔ θα είναι απόστρατοι αξιωματικοί των ενόπλων δυνάμεων (ακούγεται το όνομα του επίτιμου ΑΓΕΕΘΑ, στρατηγού Κωσταράκου) αλλά και πρόσωπα από τον ακαδημαϊκό χώρο (ακούγεται το ονόματα του καθηγητή Μαζη) που διακρίθηκαν για τις σκληρές θέσεις τους στα εθνικά θέματα.

Άλλωστε, και στο ίδιο το επιτελείο του κ. Μητσοτακη υπάρχουν πρόσωπα ΜΜΕ διαφορετικές ιδεολογικές προσεγγίσεις, που καλύπτουν το φάσμα που ξεκινά από την δεξιά και φτάνει μέχρι τις παρυφές της κεντροαριστεράς. Αυτό ακριβώς το μήνυμα θα εκπέμψει ο πρόεδρος της ΝΔ και με τον σχηματισμό του πρώτου του Υπουργικού Συμβουλίου, εφόσον κερδίσει με αυτοδυναμία, την αναμέτρηση της 7ης Ιουλίου.

Αν σου άρεσε κάνε