Μήνυμα συσπείρωσης από τον Μητσοτάκη για τις εκλογές

Μήνυμα συσπείρωσης από τον Μητσοτάκη για τις εκλογές

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 21:23 Δημιουργία 11/06/19, 20:51

Ξεκάθαρο μήνυμα για το ότι τα στελέχη και οι ψηφοφόροι της ΝΔ δεν πρέπει να εφησυχάσουν για τη νίκη του κόμματος στις ευρωεκλογές εν όψει της εθνικής κάλπης στις 7 Ιουλίου έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης το βράδυ της Τρίτης από την Πάτρα, μιλώντας σε προεκλογική ομιλία.

Ο ίδιος επεσήμανε πως η επαφή του με τους Έλληνες πολίτες τον έκανε να αποφασίσει έναν διαφορετικό εκλογικό αγώνα. «Με λιγότερα συνθήματα και φωνές και περισσότερες προτάσεις. Όμως, με μεγάλο πάθος για να γυρίσουμε, επιτέλους, σελίδα στον τόπο. Με άλλα λόγια, αν κάποιες εκλογές, παλαιότερα, είχαν αποκληθεί εκλογές “του καναπέ”, αυτές της 7ης Ιουλίου πρέπει να γίνουν οι εκλογές “του μυαλού και της ευθύνης”», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Έκανε λόγο για κρίσιμες εκλογές «η τελική έκβαση των οποίων θα εξαρτηθεί απόλυτα από την κινητοποίηση και την συμμετοχή των ίδιων των πολιτών. Γιατί σε καμία εκλογή δεν υπάρχει προεξοφλημένο αποτέλεσμα. Στις εκλογές δεν μετρούν οι δημοσκοπήσεις, μετρά μόνο το αποτέλεσμα. Και το αποτέλεσμα το διαμορφώνουν αυτοί που έφτασαν και ψήφισαν στην κάλπη».

Ο πρόεδρος της ΝΔ ανακοίνωσε πως θα ηγηθεί του ψηφοδελτίου του κόμματος στην Αχαΐα. «Η αγάπη μου για την Πάτρα, για την Αχαΐα είναι δεδομένη. Γι’ αυτό και επέλεξα να ηγηθώ του ψηφοδελτίου της Ν.Δ στην Αχαΐα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους ξεκίνησε την προεκλογική του εκστρατεία από την Πάτρα, υποστήριξε πως η πόλη «αντιπροσωπεύει όλα όσα μας δίδαξε το χθες και όσα μας απασχολούν σήμερα»:

  • «Την επιχειρηματική πρωτοπορία που συμβολίζει αυτός ο χώρος»
  • «Την επιχειρηματική πρωτοπορία που συμβολίζει αυτός ο χώρος»
  • «Το Πανεπιστήμιο της έρευνας και της γνώσης»
  • «Το μεγάλο λιμάνι».

Μιλώντας για τη φορολογία, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως «η Ελλάδα έχει δύο επιλογές. Η πρώτη είναι αυτή που ζήσαμε όλοι μας. Φόροι, φόροι, φόροι...Η δεύτερη είναι το σχέδιο της ΝΔ. Λιγότεροι φόροι και κίνητρα για πολλές επενδύσεις που θα φέρουν νέες δουλειές».

Συνεχίζοντας, δεσμεύτηκε για «μείωση φόρων για όλους. Δεν αφορά μόνο τους μεγάλους επιχειρηματίες αλλά και τον κάθε μικρομεσαίο επιχειρηματία που θέλει να επενδύσει χρήματα αλλά δεν ξέρει αν μπορεί να το κάνει γιατί δεν θέλει συνέταιρο στην δουλειά του.

Ουσιαστική απελευθέρωση της επιχειρηματικότητας από τα γρανάζια της γραφειοκρατίας» πρόσθεσε.

Ακόμα, ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε την πρόταση του για την επένδυση στο Ελληνικό, λέγοντας πως «δεσμεύομαι ότι οι δύο υπουργικές αποφάσεις που καθυστερούν για το Ελληνικό θα υπογραφούν την πρώτη εβδομάδα που θα γίνουμε κυβέρνηση της χώρας».

Σύμφωνα με τον ίδιο, με κυβέρνηση της ΝΔ, «το κράτος παύει να είναι αντίπαλος της ανάπτυξης. Δεν είναι δυνατόν να ανακαλύπτουμε δασικές εκτάσεις εντός του Ελληνικού ούτε να κηρύσσεται αρχαιολογικός χώρος όλος ο Πειραιάς».

Στη συνέχεια, τόνισε πως «το Ελληνικό μπορεί να δημιουργήσει μέχρι 60.000 θέσεις εργασίας. Ο πρώτος μισθός στην Cosco είναι χίλια ευρώ. Μια επένδυση δεν αφορά μόνο τον επιχειρηματία τους εργαζόμενους εκεί, δημιουργεί πρόοδο και ανάπτυξη για όλη την περιοχή, την ευρύτερη αγορά» συμπλήρωσε.

Μιλώντας για το θα κινηθεί η ΝΔ στο Δημόσιο, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι «θα γίνουν στοχευμένες προσλήψεις εκεί που τις χρειαζόμαστε. Για τους αστυνομικούς στις γειτονιές και τους δρόμους μας για να αισθανόμαστε ασφαλείς».

Κάνοντας σχόλιο για τα εργασιακά, μίλησε για «συμβόλαιο εργαζομένων και επιχειρήσεων εισηγείται η ΝΔ. Έχουμε την απαίτηση η εργατική νομοθεσία να τηρείται και θα ελέγχεται με την καθιέρωση λευκού μητρώου για τους εργοδότες.Οι επιχειρήσεις θα ενθαρρύνονται να δίνουν παροχές πρόσθετες στους εργαζόμενους.

Δεν θέλουμε πολίτες εξαρτημένους από επιδόματα. Θέλουμε να δώσουμε την ευκαιρία στους ανθρώπους να πάρουν τον έλεγχο της δικιάς τους ζωής και των οικογενειών τους» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Για το αφορολόγητο, ο κ. Μητσοτάκης είπε πως «θα διατηρηθεί εκεί που βρίσκεται σήμερα», ενώ για τον ΕΝΦΙΑ ανέφερε ότι «μειώνεται κατά 30% για όλους τους Έλληνες».

Χτυπώντας «καμπανάκι», ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι «ο δρόμος την επόμενη μέρα δεν θα 'ναι ένας δρόμος εύκολος. Γιατί είναι στρωμένος με νάρκες που αφήνει πίσω της η απερχόμενη κυβέρνηση. Θα χρειαστεί σκληρή δουλειά από όλους μας».

Ακόμα, σημείωσε πως «αυτό που χρειάζεται η Ελλάδα την επόμενη μέρα είναι μια σταθερή κυβέρνηση....Χρειάζομαι και σας ζητώ ισχυρή εντολή την 7η Ιουλίου. Δεν υπάρχουν περιθώρια ούτε για χαμένες ψήφους ούτε για πειράματα.

Δεν δίστασα να παραδεχθώ λάθη και αστοχίες του παρελθόντος. Τώρα όμως η ΝΔ είναι έτοιμη να κυβερνήσει αυτό τον τόπο. Η ΝΔ είναι σήμερα περισσότερο από ποτέ ενωμένη και ανανεωμένη» συμπλήρωσε.

Αν σου άρεσε κάνε