Οι δεσμεύσεις και οι στόχοι Μητσοτάκη για «ισχυρή ανάπτυξη-αυτοδύναμη Ελλάδα»

Οι δεσμεύσεις και οι στόχοι Μητσοτάκη για «ισχυρή ανάπτυξη-αυτοδύναμη Ελλάδα»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 08:36 Δημιουργία 12/06/19, 08:30
Αρθρογράφος: Γιάννης Σαραντάκος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ

Με το σύνθημα «ισχυρή ανάπτυξη - αυτοδύναμη Ελλάδα» η ΝΔ θα διεκδικήσει την ψήφο των Ελλήνων πολιτών στις εκλογές της 7ης Ιουλίου, θέτοντας και με αυτό τον τρόπο τους στόχους του κόμματος για την επόμενη μέρα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος παρουσίασε χθες - στην ομιλία του στην Πάτρα - τις προτεραιότητες που θέτει ο ίδιος για την Οικονομία, την Παιδεία, την Υγεία και την πολιτική Ασφαλείας, είναι αποφασισμένος να δώσει την εκλογική μάχη, στηριζόμενος σε προγραμματικό λόγο και επιμένοντας στην επιλογή των λίγων μεν, εφικτών δε, υποσχέσεων προς τον ελληνικό λαό.

Στη ΝΔ έχουν έχουν κάθε λόγο να είναι ικανοποιημένοι, καθώς βλέπουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ σύρθηκε προς το ίδιο «πολιτικό γήπεδο» και πιστεύουν ότι μέχρι το τέλος θα γίνει μια αντιπαράθεση προγραμμάτων, αλλά και πεπραγμένων. Δεν αποκλείουν δε, την προώθηση fake news από την πλευρά του επιτελείου της κυβέρνησης, αλλά και την προώθηση μίας προπαγανδιστικής τακτικής. Ήδη χθες, δύο παραδείγματα επιβεβαίωσαν τους φόβους των «γαλάζιων στελεχών»: η αποτύπωση σε πλαστό - όπως αποδέχτηκε - βίντεο ενός περιστατικού στα Δωδεκάνησα, όπου δήθεν είχαν δέσει θαλάσσια χελώνα για να την δει ο πρόεδρος της ΝΔ, ενώ λίγες ώρες νωρίτερα μέσα από την συχνότητα της κρατικής ΕΡΤ είχε προβληθεί ένα υβριστικό βίντεο κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης και του αρχηγού της.

Το γραφείο Τύπου της ΝΔ στηλίτευσε και τα δύο γεγονότα, καταγγέλλοντας τέτοιες πρακτικές. Ωστόσο, ο κ. Μητσοτάκης θα επιμείνει μέχρι τέλους στην επιλογή των χαμηλών τόνων και στην προβολή του δικού του προγράμματος, διεκδικώντας τη θετική ψήφο των πολιτών.

Χθες, από την Πάτρα ο ίδιος δεσμεύτηκε:

-Για την άμεση εκκίνηση μεγάλων επενδύσεων, όπως είναι το Ελληνικό . Απαιτούνται δύο υπουργικές αποφάσεις για να ολοκληρωθεί η γραφειοκρατική διαδικασία και όπως είπε, αυτές θα υπογράφουν μέσα στις δυο πρώτες εβδομάδες της νέας διακυβέρνησης.

-Για την προσέλκυση ξένων κεφαλαίων που με την σειρά τους θα τονώσουν την απασχόληση, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας

-Για την μείωση του ΕΝΦΙΑ και την μείωση φορολογικών συντελεστών φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων

-Για δημιουργία έργων υποδομής μέσω της αξιοποίησης σύγχρονων χρηματοδοτικών εργαλείων

-Για την δημιουργία μια σύγχρονης δημόσιας διοίκησης

Στη ΝΔ, εκτιμούν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά ο κ. Τσίπρας έχουν σημαντικό πρόβλημα αξιοπιστίας, με βάση τις υποσχέσεις που έδωσαν πριν από τις εκλογές του 2015 και τα όσα έγιναν αμέσως μετά. Σε αυτό ποντάρει ο κ. Μητσοτάκης, παρουσιάζοντας ένα κοστολογημένο και ρεαλιστικό πρόγραμμα.

Σήμερα, Τετάρτη ο πρόεδρος της ΝΔ συνεχίζει τις περιοδείες του στην Ηλεία και στο τέλος της εβδομάδας θα μεταβεί και πάλι στη Βόρεια Ελλάδα.

Μέχρι την Παρασκευή θα έχει ανακοινωθεί το μεγαλύτερο τμήμα των υποψηφιοτήτων της ΝΔ και τη ερχόμενη εβδομάδα θα ολοκληρωθούν οι εκλογικές λίστες.

Μοναδική εκκρεμότητα θα παραμείνει το ψηφοδέλτιο Επικράτειας, το οποίο χειρίζεται προσωπικά ο κ. Μητσοτάκης. Όπως δημοσίευσε χθες το Xrimaonline.gr, επικεφαλής θα τεθεί ο πρώην πρωθυπουργός, Παναγιώτης Πικραμμένος.

Αν σου άρεσε κάνε