Η ζωή μετά τον Βενιζέλο, στην ΚΠΕ του ΚΙΝΑΛ

Η ζωή μετά τον Βενιζέλο, στην ΚΠΕ του ΚΙΝΑΛ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 09:04 Δημιουργία 12/06/19, 09:00

TAGS

Με την πρώτη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής μετά από το «κόψιμο» του Ευάγγελου Βενιζέλου, που συνέρχεται στις 17:00 της Τετάρτης στο ξενοδοχείο Caravel υπό την Φώφη Γεννηματά, ετοιμάζονται στο ΚΙΝΑΛ για την εκλογική μάχη της 7ης Ιουλίου.

Σημειώνεται πως πολλά στελέχη του κόμματος μετά τα γεγονότα και τις ραγδαίες εξελίξεις που ακολούθησαν το «αντίο» στον Βενιζέλο, είχαν εισηγηθεί την επίσπευση της συνεδρίασης της ΚΕ, κάτι που δεν έγινε. Εξάλλου, στην κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και του Πολιτικού Συμβουλίου του ΚΙΝΑΛ, που πραγματοποιήθηκε στις 4 Ιουνίου, επικράτησαν χαμηλοί τόνοι και όλα τα κορυφαία στελέχη της παράταξης, ακόμη και όσα διαφώνησαν με τους χειρισμούς της Φώφης Γεννηματά στην «υπόθεση Βενιζέλου», ακολούθησαν μία κοινή γραμμή στο πνεύμα της ενότητας και της συσπείρωσης ενόψει εθνικών εκλογών.

Ωστόσο, η Κεντρική Επιτροπή είναι ένα διευρυμένο κομματικό όργανο και ουδείς μπορεί να προεξοφλήσει με βεβαιότητα ότι οι… γκρίνιες δεν θα είναι πιο ηχηρές! Παρ’ όλα αυτά, διανύουμε μια σύντομη και κρίσιμη – και για το ΚΙΝΑΛ – προεκλογική περίοδο και θεωρείται απίθανο να προκληθεί νέα εσωστρέφεια στο κόμμα για τα… μάτια του Ευάγγελου!

Αντικείμενο της συνεδρίασης είναι τα ψηφοδέλτια του κόμματος και η στρατηγική του, ενόψει των εκλογών της 7ης Ιουλίου. Και μιας και ο λόγος για τα ψηφοδέλτια, με ενδιαφέρον αναμένονται οι απόψεις των μελών της ΚΕ για τις δύο πρώτες θέσεις του Επικρατείας, τις οποίες καταλαμβάνουν, με απόφαση της κυρίας Γεννηματά, ο Γιώργος Καμίνης και ο Θεόδωρος Μαργαρίτης – εν ολίγοις, στελέχη που δεν προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ…

Αν σου άρεσε κάνε