Πολιτικό μπινγκ μπανγκ με τις «βόμβες» Αγγελή για την υπόθεση Novartis

Πολιτικό μπινγκ μπανγκ με τις «βόμβες» Αγγελή για την υπόθεση Novartis

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 17:55 Δημιουργία 12/06/19, 16:20

Πολιτικό μπινγκ μπανγκ έχει ξεσπάσει με τις βαρύτατες καταγγελίες του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γιάννη Αγγελή για παρέμβαση υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ στις έρευνες της Δικαιοσύνης γύρω από την πολύκροτη υπόθεση της Novartis.

Ο ίδιος μάλιστα καταγγέλλει ότι η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου έχει πλήρη γνώση των πάντων, καλώντας την να καταθέσει ως μάρτυρας.

Από την πλευρά του, απαντώντας στην ανακοίνωση-κόλαφο του κ. Αγγελή, ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή.

«Ουδέποτε συζήτησα με τον Ιωάννη Αγγελή για την υπόθεση Novartis», υποστηρίζει ο ίδιος.

Συγκεκριμένα, σε δήλωσή του ο κ. Καλογήρου διευκρινίζει ότι έχει «ήδη από την αρχή της θητείας μου έχω επιλέξει να μην τοποθετούμαι ή με οποιονδήποτε άλλο τρόπο εμπλέκομαι σε αξιολογήσεις σχετικά με τη δικονομική μεταχείριση οποιασδήποτε υπόθεσης».

Πιο αναλυτικά, ολόκληρη η δήλωση του υπουργού έχει ως εξής:

«Αμέσως μετά την ενέργειά μου να ζητήσω, όπως από το νόμο προβλέπεται, τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τις καταγγελίες του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ι. Αγγελή, ο τελευταίος έσπευσε να δημοσιοποιήσει ανακοίνωσή του προς τον Τύπο.

Σε σχέση με όσα αναφέρονται σε αυτή, απόλυτα διευκρινίζεται ότι έχω ήδη από την αρχή της θητείας μου επιλέξει να μην τοποθετούμαι ή με οποιονδήποτε άλλο τρόπο εμπλέκομαι σε αξιολογήσεις σχετικά με τη δικονομική μεταχείριση οποιασδήποτε υπόθεσης.

Όσον αφορά τα διαλαμβανόμενα στην επιστολή τού κ. Αγγελή τα μόνα ζητήματα που μου είχε θέσει ήταν η άποψή του σε σχέση με δημοσιεύματα, καθώς και η προσωπική του νομική άποψη σχετικά με τη μελλοντική συγχώνευση των ειδικών εισαγγελιών. Οποιαδήποτε άλλωστε ενημέρωσή μου, επιτρέπω να αφορά μόνο αντικείμενα που εμπίπτουν στα καθήκοντά μου, προκαλώντας πάντοτε ακόλουθα τη νόμιμα προβλεπόμενη διαδικασία.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι προέβην στην παραγγελία άσκησης προκαταρκτικής εξέτασης μετά από διαβιβαστικό έγγραφο από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ακριβώς ώστε το κρίσιμο ζήτημα να πάψει να συνιστά αντικείμενο διαρροών ή υπαινικτικών αναφορών, όπως άλλωστε δεν ταιριάζει σε θεσμικά όργανα που έχουν αναλάβει και ασκούν πολιτική ή δικαστική εξουσία.

Η προκαταρκτική εξέταση από δικαστικό όργανο άλλου δικαστηρίου που έχει ήδη ζητηθεί θα δώσει τη δυνατότητα οριστικής και με πλήρη διαφάνεια επίλυσης του ζητήματος από τα ίδια τα όργανα της Δικαιοσύνης, δηλαδή από όργανα που φέρουν τα εχέγγυα άσκησης των συναφών καθηκόντων με ανεξαρτησία, πληρότητα και αντικειμενικότητα».

Αν σου άρεσε κάνε