«Μύδροι» Μητσοτάκη κατά ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση Novartis

«Μύδροι» Μητσοτάκη κατά ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση Novartis

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 16:46 Δημιουργία 13/06/19, 09:25

Ψηλά στην πολιτική ατζέντα έχει βάλει την καυτή υπόθεση της Novartis ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στον απόηχο των αποκαλύψεων του Γιάννη Αγγελή για την εμπλοκή στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στις έρευνες της Δικαιοσύνης. Ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε λόγο για «πολιτική σκευωρία», τονίζοντας το ζήτημα θα ερευνηθεί από την επόμενη Βουλή.

Ειδικότερα, μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στο OPEN TV και στην εκπομπή των Σαραντάκου-Χασαπόπουλου, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε πως «είναι ξεκάθαρο ότι υπήρχαν πολιτικές κατευθύνσεις που δόθηκαν από την κυβέρνηση και διασύρθηκαν 10 άνθρωποι». Όπως είπε, πρόκειται για «σοβαρές καταγγελίες και θα πρέπει να διερευνηθούν.

«Η υπόθεση με κάποιο τρόπο θα φτάσει στην επόμενη Βουλή, εφόσον εμπλέκονται δύο υπουργοί», συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Όσον αφορά τον περιβόητο «Ρασπούτιν», επεσήμανε ότι «όλοι ξέρουμε ποιος είναι ο "Ρασπουτίν". Τον ξέρει και ο Τσίπρας, υπουργός του είναι», ενώ όταν ρωτήθηκε να τον κατονομάσει, ο ίδιος απάντησε «δύο υπουργοί υπάρχουν στο υπ. Δικαιοσύνης, βγάλτε τα συμπεράσματά σας».

Σχετικά με το πως προσεγγίζει τις εκλογές, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι «επέλεξα να γυρίσω πάλι την Ελλάδα με διαφορετικού τύπου περιοδείες, για να απευθύνω πρόσκληση ενότητας σε όλους τους πολίτες και σε όσους δεν μας επέλεξαν στις προηγούμενες εκλογές».

Σε σχόλιο για την οικονομία, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως ο νέος προϋπολογισμός του 2020 που θα κατατεθεί από την κυβέρνηση της ΝΔ θα συμπεριλαμβάνει τη μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων και του ΕΝΦΙΑ, τόνισε σε συνέντευξή του στον ρ/σ OPEN ο κ. Μητσοτάκης.

Υπογράμμισε πως οι δεσμεύσεις του είναι αδιαπραγμάτευτες, πως υπάρχει δημοσιονομικός χώρος και πως η ΝΔ έχει μεγάλη αξιοπιστία στις Βρυξέλλες. «Είμαστε φειδωλοί στις δεσμεύσεις μας, δεν έχω τάξει πολλά πράγματα και στόχος μας είναι η ανάπτυξη» επανέλαβε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να υπόσχεται ότι θα φέρει ανάπτυξη όταν μετά από 4,5 χρόνια είναι πενιχρή» υποστήριξε, ενώ δήλωσε πως δεν εμπόδιζαν μνημονιακές δεσμεύσεις τον κ. Τσίπρα να υπογράψει τα προεδρικά διατάγματα για το Ελληνικό, να ανακουφίσει τη μεσαία τάξη από τα υπερπλεονάσματα.

Απαντώντας στις κατηγορίες του ΣΥΡΙΖΑ για την ατζέντα της ΝΔ στα εργασιακά, ο κ. Μητσοτάκης σχολίασε ότι «ναι, θα έλθω ως οδοστρωτήρας για να ενισχυθεί η ανάπτυξη, να έλθουν επενδύσεις και νέες θέσεις εργασίας».

Τόνισε πως δεν μίλησε ποτέ για κοινωνικά δικαιώματα που θα πληγούν και έκανε λόγο για Fake news. Επισήμανε ότι στόχος του είναι να ενισχυθούν οι εργαζόμενοι, από τις επιχειρήσεις.

Εκτίμησε πως μπορούμε να ξεφύγουμε από το ένα προς πέντε για τις προσλήψεις, εφόσον αναπτυχθεί η οικονομία, για να προσθέσει πως δεν γνωρίζει εάν μπορούμε να πάμε στο ένα προς ένα. Να δούμε τα περιθώρια για προσλήψεις -συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης- αλλά θα δώσουμε έμφαση σε προσλήψεις όπου χρειάζεται: στην Παιδεία και την Υγεία. Εκεί που χρειαζόμαστε, θα προσλαμβάνουμε και εξειδικευμένο προσωπικό, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για «αλαζονική στάση της κυβέρνησης την οποία τιμώρησαν οι πολίτες», σημείωσε ότι καταλαβαίνει «την ψυχολογική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο κ. Τσίπρας μετά τις εκλογές», για να προσθέσει ότι «δεν μπορεί να αποκαλεί μπακαλίστικη τη στάση του κεντρικού τραπεζίτη», μιλώντας για την κόντρα της κυβέρνησης με τον Γιάννη Στουρνάρα.

Επίσης, εξέφρασε την «απόλυτη εμπιστοσύνη του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για το τι θα κανει μεταξύ 1ης και 7ης Ιουλίου», αναφερόμενος στις αλλαγές στην ηγεσία της Δικαιοσύνης.

Σε σχόλιο για τα εθνικά θέματα, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε για την Τουρκία πως «έχω διάθεση να οικοδομήσω μια νέα σχέση με τον πρόεδρο Ερντογάν» τονίζοντας, όμως, πως πρέπει να γίνουν βήματα από την πλευρά της 'Αγκυρας που θα μειώνουν την ένταση. Κάλεσε, επίσης, την Τουρκία να προχωρήσει στις ενέργειες για άνοιγμα της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης.
Αναφερόμενος στην Αλβανία διεμήνυσε ότι «εάν δεν σέβεται τα δικαιώματα της μειονότητας, θα υπάρχει ζήτημα στην ευρωπαϊκή της προοπτική».
Μιλώντας για τη Χρυσή Αυγή και την Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε πως «οι πολίτες θα ξανασκεφτούν στις εθνικές εκλογές και θα έλθουν προς της ΝΔ».
Θα είναι πολύ σημαντικό για τη δημοκρατία και τη χώρα να μείνουν εκτός Βουλής το κόμμα του κ. Βελόπουλου και η Χρυσή Αυγή» συμπλήρωσε.
Σε ερώτηση για το εάν έχει καταλήξει στο πρόσωπο που θα ορίσει ως υπουργό Οικονομικών εάν εκλεγεί πρωθυπουργός, ο πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε πως «είναι ξεκάθαρο το κυβερνητικό σχήμα στο μυαλό μου, έχω αποφασίσει ποιος θα είναι υπουργός Οικονομικών, αλλά δεν θα αποκαλύψω τίποτα».

Υπογράμμισε πως το κυβερνητικό σχήμα δεν θα έχει αναπληρωτές, με εξαίρεση ένα υπουργείο. Είπε, επίσης, πως θα καταργηθεί η θέση του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης για θέματα Διαφάνειας και θα υπάρχει μια ανεξάρτητη Αρχή.

Αν σου άρεσε κάνε