Αποφασισμένος για εξυγίανση σε όλα τα «καυτά» μέτωπα ο Κ. Μητσοτάκης

Αποφασισμένος για εξυγίανση σε όλα τα «καυτά» μέτωπα ο Κ. Μητσοτάκης

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 08:25 Δημιουργία 14/06/19, 08:14
Αρθρογράφος: Γιάννης Σαραντάκος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ

Η υπόθεση της Novartis και η τροπή που έχει λάβει μετά τις καταγγελίες του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ι. Αγγελή περι του υπουργού - «Ρασπούτιν» και των παρεμβάσεων του στη Δικαιοσύνη, θα αποτελέσει το δεύτερο - μετά τα όσα συνέβησαν το πρώτο εξάμηνο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – σκάνδαλο που θα διερευνηθεί από την επόμενη Βουλή.

Τη σχετική ανακοίνωση έκανε ήδη ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας και πάλι για τη μεγαλύτερη πολιτική σκευωρία από τη σύσταση του ελληνικού κράτους. Ο πρόεδρος τη ΝΔ, όπως εξήγησε χθες, (σε συνέντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό Οpen) δεν προτίθεται να αφήσει το θέμα, τονίζοντας ότι εφόσον υπάρχει εμπλοκή υπουργών, τότε η Βουλή θα πρέπει να διερευνήσει τυχόν λάθη ή παραλείψεις πολιτικών προσώπων.

Σε ό,τι αφορά το πρόσωπο του «Ρασπούτιν», υπογράμμισε ότι οι πάντες και ο ίδιος ο κ. Τσίπρας γνωρίζουν το ποιος είναι και επεσήμανε ότι δύο είναι μόλις τα πρόσωπα, που βρίσκονται στην ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης: Οι κ.κ. Καλογήρου και Παπαγγελόπουλος. «Βγάλτε τα συμπεράσματα σας», σημείωσε, χωρίς να πει κάτι περισσότερο.

Ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος έδωσε το «πράσινο φως» για να ανακοινωθεί σήμερα, Παρασκευή το μεγαλύτερο μέρος των υποψηφίων βουλευτών της ΝΔ, είναι αποφασισμένος να φτάσει στις κάλπες, επιμένοντας σε μια προγραμματική ατζέντα.

Η οικονομία, η κατάσταση στο Δημόσιο και η πολιτική ασφαλείας είναι οι τρεις τομείς, που προβάλλει σταθερά, εξηγώντας ότι το βασικό διακύβευμα των επικείμενων εκλογών είναι η ισχυρή ανάπτυξη.

Στην εφ’όλης της ύλης συνέντευξη που παραχώρησε χθες, ζήτησε ισχυρή λαϊκή εντολή, επεσήμανε ότι δεν πρόκειται να γίνουν απολύσεις στο Δημόσιο , αλλά αντίθετα θα γίνουν προσλήψεις εξειδικευμένου προσωπικού σε κρίσιμους τομείς, όπως είναι η υγεία, η παιδεία και η αστυνομία.

Εκτός, από το κυβερνητικό του πρόγραμμα, ο κ. Μητσοτάκης πηγαίνει προς τις κάλπες και με ένα ακόμη όπλο: τις δημοσκοπήσεις.

Σε έρευνα της εταιρείας pulse (για λογαριασμό του ΣΚΑΪ), η ΝΔ προηγείται με διαφορά 8,5%. Συγκεντρώνει ποσοστό 34,5% έναντι 26% που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ. Από τα μικρότερα κόμματα στο όριο εισόδου στην Βουλή, του 3%, είναι δυο κόμματα, η Ελληνική Λύση του κ. Βελόπουλου και το Μέρα 25 του κ. Βαρουφάκη.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, σύμφωνα με τη ανάλυση των δημοσκοπικών ευρημάτων, η ΝΔ φαίνεται να έχει την αυτοδυναμία, η οποία ξεκινά από τις 152 έδρες κα φτάνει έως και τις 161, ανάλογα με το πόσα κόμματα θα καταφέρουν να μπουν στην Βουλή.

Στην παράσταση νίκης η κυριαρχία της ΝΔ είναι οφθαλμοφανής, καθώς φτάνει το 70% έναντι μόλις 19% του ΣΥΡΙΖΑ. Καταλληλότερος πρωθυπουργός εμφανίζεται ο κ. Μητσοτάκης με ποσοστό 36% έναντι 26% που έχει ο κ. Τσιπρας.

Σύμφωνα με όλες τις έρευνες πάντως, η εκλογική πρωτιά της ΝΔ δεν φαίνεται να ανατρέπεται και το ερώτημα είναι σε τι μεγέθη θα κυμανθεί η διαφορά και εάν θα υπάρξει μια άνετη πλειοψηφία την επόμενη μέρα.

Αν σου άρεσε κάνε