Υπόθεση Novartis: «Καρφώνει» Αγγελή ο Καλογήρου

Υπόθεση Novartis: «Καρφώνει» Αγγελή ο Καλογήρου

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 10:56 Δημιουργία 14/06/19, 09:22

Νέα «καρφιά» κατά του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Αγγελή, σχετικά με τις πρόσφατες εξελίξεις στην υπόθεση Novartis εξαπολύει την Παρασκευή ο Μιχάλης Καλογήρου.

Με συνέντευξη του στην «Εφημερίδα των Συντακτών», ο υπουργός Δικαιοσύνης απαντώντας σε ερώτηση για την εκλογή ηγεσίας του Αρείου Πάγου, σχολιάζει ότι «η διαδικασία κάλυψης στην ηγεσία των ανώτατων δικαστηρίων προβλέπεται ρητά ότι μπορεί να ολοκληρωθεί παραλείποντας την προεπιλογή από τη Βουλή, όταν αυτή αδυνατεί να συνεδριάσει επειδή έχει διαλυθεί {...}» και προσθέτει: «Μια αντίθετη προσέγγιση και επιλογή οδηγεί στην υιοθέτηση του δόγματος ότι τελικώς η ηγεσία της Δικαιοσύνης αποτελεί πολιτικό εργαλείο και ότι μπορούμε στον βωμό της μικροπολιτικής σκοπιμότητας να θυσιάζουμε τις συνταγματικά προβλεπόμενες διαδικασίες. Θεωρώ ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν συμμερίζεται θεσμικές δολιοφθορές, ο οποίες μάλιστα γίνονται στο όνομα του Συντάγματος».

Σε άλλη ερώτηση σχετικά «με τις παρεμβάσεις του Ι.Αγγελή και τη χρήση τους από την αντιπολίτευση», ο υπουργός Δικαιοσύνης αναφέρει μεταξύ άλλων: «Προέβην στην παραγγελία άσκησης προκαταρκτικής εξέτασης κατά του κ. Αγγελή μετά από διαβιβαστικό έγγραφο από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, ώστε να πάψουν οι διαρροές ή υπαινικτικές αναφορές που δεν ταιριάζουν σε θεσμικά όργανα τα οποία έχουν αναλάβει και ασκούν πολιτική ή δικαστική εξουσία. Το κλίμα που έχει δημιουργηθεί είναι ζοφερό{…}.

Η Δικαιοσύνη οφείλει να δώσει απαντήσεις άμεσα και προς πάσα κατεύθυνση, διαφορετικά αυτό το νοσηρό κλίμα οδηγεί σε εκτροχιασμό» καταλήγει ο υπουργός.

Αν σου άρεσε κάνε