«Παράθυρο» για νέες παροχές από Σεπτέμβρη αφήνει ο Τσακαλώτος

«Παράθυρο» για νέες παροχές από Σεπτέμβρη αφήνει ο Τσακαλώτος

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 11:26 Δημιουργία 15/06/19, 11:14

Την αισιοδοξία ότι τον Σεπτέμβριο «θα υπάρξει και επιπλέον δημοσιονομικός χώρος για μόνιμες παρεμβάσεις» εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Real News.

Εκτίμησε δε, ότι εφόσον υπάρξει σύγκριση των προγραμμάτων μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας και «πραγματική αντιπαράθεση, την οποία θεωρώ ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν θα μπορέσει να αποφύγει, το (σ.σ. εκλογικό) αποτέλεσμα είναι αναστρέψιμο».

Στο ίδιο πλαίσιο, διαβεβαίωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εκχωρεί τη μεσαία τάξη στην Ν.Δ., σημειώνοντας με νόημα ότι «η ταξική μας μεροληψία επεκτείνεται και στη μεσαία τάξη».

Ανέφερε, επίσης, ότι η κυβέρνηση έχει κάνει προσεκτική αξιολόγηση των μέτρων (σ.σ. ελάφρυνσης) και της επίδρασής τους, διευκρινίζοντας μάλιστα, ότι «οι εκτιμήσεις μας είναι συντηρητικές, πράγμα που μας επιτρέπει να πούμε ότι σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να οδηγηθούμε σε αποκλίσεις από τους στόχους».

O «τσάρος» της ελληνικής οικονομίας έκανε ειδική μνεία στους εξής άξονες:

  • Ανάπτυξη για όλους – Κλιματική Αλλαγή
  • Νέες και ποιοτικές θέσεις εργασίας με αυξημένους μισθούς
  • Δικαιότερη φορολογία – Δημοκρατικό και αποτελεσματικό κράτος
  • Αλληλεγγύη και ασφάλεια για την οικονομία

Δεν παρέλειψε, τέλος, να υπενθυμίσει ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει «ήδη χτίσει τη δική της αξιοπιστία (σ.σ. στο εξωτερικό), έχοντας βγάλει τη χώρα από το μνημόνιο και έχοντας επιτύχει αυτά που σχεδιάζαμε».

Στόχος, κατέληξε ο κ. Τσακαλώτος, είναι «να την κεφαλαιοποιήσουμε προς όφελος της οικονομίας και της κοινωνίας».

Αν σου άρεσε κάνε