Ανεβαίνει το «θερμόμετρο» στο ελληνοτουρκικό μέτωπο

Ανεβαίνει το «θερμόμετρο» στο ελληνοτουρκικό μέτωπο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 19:46 Δημιουργία 16/06/19, 17:27

Ανεβαίνει το θερμόμετρο στο ελληνοτουρκικό μέτωπο, με τον Αλέξη Τσίπρα να διακόπτει την περιοδεία του στα Δωδεκάνησα και να συγκαλεί έκτακτη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ την Κυριακή.

Η συνεδρίαση, που πραγματοποιείται στο Μέγαρο Μαξίμου, έχει ως θέμα την αξιολόγηση της κατάστασης και το συντονισμό των ενεργειών, σε συνέχεια των εξελίξεων στην Ανατολική Μεσόγειο.

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος της κυπριακής κυβέρνησης, Πρόδρομος Προδρόμου, απαντώντας σε ερώτηση, αν το τουρκικό πλοίο-γεωτρύπανο «Πορθητής», έχει ξεκινήσει τη γεώτρηση εντός της κυπριακής ΑΟΖ στα δυτικά της Πάφου, αποκάλυψε ότι η κυβέρνηση έχει πληροφορίες για το γεγονός, ωστόσο δεν είναι σε θέση να το επιβεβαιώσει.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Πτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου, κατά την άφιξή του στο Μέγαρο Μαξίμου όπου συνεδριάζει το ΚΥΣΕΑ.

«Η Λευκωσία έχει πληροφορίες για μεταφορά υλικού και εξοπλισμού που σχετίζεται με την γεωτρητική δραστηριότητα, δεν είναι όμως σε θέση να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες αυτές», ήταν τα χαρακτηριστικά λόγια του κ. Προδρόμου, σύμφωνα με το ΚΥΠΕ.

Μάλιστα, η εφημερίδα «Φιλελεύθερος» γράφει σήμερα στο πρωτοσέλιδο θέμα της ότι η Κυπριακή Δημοκρατία έχει σοβαρές ενδείξεις πως η Τουρκία έχει αρχίσει γεώτρηση με τον «Πορθητή» στην κυπριακή ΑΟΖ, στα δυτικά του νησιού. Οι ενδείξεις αφορούν τη μεταφορά τσιμέντου και λάσπης, υλικά που χρησιμοποιούνται για σκοπούς της γεώτρησης, προσθέτει.

Αν σου άρεσε κάνε