Ο Τζανακόπουλος και πάλι με καταστροφολογία για τη ΝΔ

Ο Τζανακόπουλος και πάλι με καταστροφολογία για τη ΝΔ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 15:39 Δημιουργία 17/06/19, 15:35

Συνέχεια στις επιθέσεις κατά της ΝΔ εν όψει των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου έδωσε τη Δευτέρα ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, με δηλώσεις του τέως κυβερνητικού εκπροσώπου και υποψηφίου με το ΣΥΡΙΖΑ στην Α' Αθηνών στο ΑΜΠΕ.

«Η κυβέρνηση έχει εξαγγείλει και υλοποιεί ήδη την πρόσληψη 15.000 εκπαιδευτικών. Αν η ΝΔ εφαρμόσει το 1 προς 5, αυτό σημαίνει ότι οι προσλήψεις αυτές θα μπορούν να γίνουν μόνο εφόσον αποχωρήσουν 75.000 δημόσιοι υπάλληλοι, δηλαδή μετά από δέκα χρόνια. Πόσα σχολεία θα μείνουν αλήθεια χωρίς δασκάλους μέχρι τότε;» σημείωσε.

Ο υπουργός Επικρατείας και υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, στην Α' Αθηνών, κάνει εξάλλου λόγο για «χαώδη διαφορά» στα εργασιακά, θυμίζοντας ότι «μέσα σε τέσσερα χρόνια ως το 2019, στη χώρα δημιουργήθηκαν 400.000 νέες θέσεις εργασίας», όταν «την αμέσως προηγούμενη τετραετία, ως το 2014, είχε χαθεί 1 εκατομμύριο θέσεις εργασίας».

Όπως αναφέρει «η βασική αρχή του προγράμματος της ΝΔ είναι ότι για να έρθει η ανάπτυξη απαιτείται η μείωση των μισθών, η κατάργηση των βασικών αρχών των συλλογικών διαπραγματεύσεων και η σαρωτική μείωση των φόρων για τις μεγάλες επιχειρήσεις. Αφού λοιπόν γίνουν όλα αυτά και καταργηθεί κάθε θεσμικό πλαίσιο προστασίας της εργασίας θα εναπόκειται στην καλή θέληση της μεγάλης εργοδοσίας να "φροντίσει και τους εργαζόμενους", μια φράση που επαναλαμβάνει διαρκώς ο κύριος Μητσοτάκης».

Ερωτηθείς από το Πρακτορείο για την υποψηφιότητά του στην Α' Αθηνών, την χαρακτηρίζει «πιο ευχάριστη» εν συγκρίσει με τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου, και τούτο γιατί «είσαι διαρκώς σε επαφή με τους ανθρώπους αυτής της πόλης, με τους πραγματικούς πρωταγωνιστές που μπορούν και να σου δώσουν δύναμη για τα καλά αλλά και να σε ταρακουνήσουν για τα άσχημα».

«Πρόκειται για μια συλλογική μάχη που δίνουμε σε ολόκληρη την Ελλάδα για ένα κοινό σκοπό, όχι για τον καθένα υποψήφιο μεμονωμένα. Και σε τελική ανάλυση, για να μιλήσουμε και πάλι μπασκετικά, σημασία έχει να κερδίσει η ομάδα και όχι αν θα βάλεις 20 ή 30 πόντους» καταλήγει.

Αν σου άρεσε κάνε