ΝΔ για ελληνοτουρκικά: Απόπειρα δραματοποίησης με στόχο εκλογικά κέρδη

ΝΔ για ελληνοτουρκικά: Απόπειρα δραματοποίησης με στόχο εκλογικά κέρδη

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 08:43 Δημιουργία 18/06/19, 08:40
Αρθρογράφος: Γιάννης Σαραντάκος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ

Απόπειρα δραματοποίησης μιας κατάστασης με στόχο την αποκόμιση εκλογικών κερδών «βλέπει» η ΝΔ πίσω από τις κινήσεις του Αλέξη Τσίπρα στο ελληνοτουρκικό «μέτωπο».

Τα «γαλάζια στελέχη» δεν αρνούνται ότι ο πρόεδρος Ερντογάν κινείται σε μια λεπτή γραμμή, με την επιμονή του να ξεκινήσει έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ, θεωρούν ωστόσο ότι δεν υπήρχε λόγος για μια δραματική άνοδο των τόνων από την ελληνική πλευρά.

Στο ίδιο πλαίσιο της επικοινωνιακής τακτικής εντάσσουν την έκτακτη σύγκλιση του ΚΥΣΕΑ το απόγευμα της περασμένης Κυριακής, τη δήλωση του πρωθυπουργού και το κλίμα περί ενδεχόμενου «θερμού επεισοδίου» που καλλιεργείται από φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ .

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την δήλωσή του χθες από τη Λευκάδα αναγνώρισε την ύπαρξη του προβλήματος, ζήτησε την επιβολή κυρώσεων από την πλευρά της ΕΕ, αλλά διευκρίνισε πως «η κρισιμότητα της κατάστασης δεν δικαιολογεί σε καμία περίπτωση την ανεύθυνη δραματοποίησή της». «Σύγκλιση κυβερνητικών οργάνων εντός του Σαββατοκύριακου του Αγίου Πνεύματος δεν ωφελεί την εθνική στάση και την εθνική γραμμή».

Τα σχόλια στο διαδίκτυο για δήθεν σκέψεις περί αναβολής των εκλογών της 7ης Ιουλίου λόγω τάχα μιας εθνικής κρίσης, αντιμετωπίστηκαν με θυμηδία από την Πειραιώς.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, πάντως, σε πρόσφατη συνέντευξή του είχε εμφανιστεί απολύτως καθησυχαστικός σε ό,τι αφορά τα ελληνοτουρκικά, σημειώνοντας ότι η Ελλάδα έχει ισχυρές συμμαχίες και πως ο Ταγίπ Ερντογάν δεν θα αποτολμήσει κλιμάκωση της έντασης.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΝΔ είχε ανακοίνωσε ότι εφόσον εκλεγεί πρωθυπουργός θα επιδιώξει να συναντηθεί με τον Τούρκο πρόεδρο.

Σημειώνεται, πάντως, ότι τα ελληνοτουρκικά ήταν πάντα στην ατζέντα του κ. Μητσοτάκη τόσο στις συναντήσεις που είχε - ειδικά το τελευταίο διάστημα - με τον επικεφαλής του ΕΛΚ και υποψήφιο πρόεδρο της Κομισιόν, Μάνφρεντ Βέμπερ, όσο και με τον Αμερικανό πρεσβευτή στην Αθήνα.

Την ίδια ώρα, η προεκλογική καμπάνια της ΝΔ συνεχίζεται σε όλα τα επίπεδα. Ο κ. Μητσοτάκης περιόδευσε χθες στην Λευκάδα και την Άρτα, ενώ σήμερα θα επισκεφθεί περιοχές της Β΄Αθηνών. Οι συνδυασμοί του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι στο συντριπτικό ποσοστό στους έτοιμοι και αναμένεται να ανακοινωθούν εντός των ημερών.

Αν σου άρεσε κάνε