Με Παναγιώτη Πικραμμένο στο Επικρατείας η ΝΔ

Με Παναγιώτη Πικραμμένο στο Επικρατείας η ΝΔ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 20:52 Δημιουργία 19/06/19, 20:17

Με τον πρώην υπηρεσιακό πρωθυπουργό, Παναγιώτη Πικραμμένο στην πρώτη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας θα κατέλθει η ΝΔ στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουνίου, όπως γνωστοποίησε το βράδυ της Τετάρτης ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο Star.

«Ο επικεφαλής στο Επικρατείας θα είναι ο Παναγιώτης Πικράμμενος. Ενας άνθρωπος ο οποίος με το κύρος του έχει να προσθέσει πολλά στη βουλή και η παρουσία του στο ψηφοδέλτιο συμβολίζει πολλά» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Ακόμα, ανέφερε πως στην τελευταία τιμητική θέση του επικρατείας θα είναι ο ηθοποιός Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, τον οποίο χαρακτήρισε ως «εξαιρετικά πολιτικοποιημένο που με τη συμμετοχή του συμβολίζει αυτή την ευρεία διεύρυνση και την ανάγκη της ΝΔ να εκφράσει το σύνολο των προοδευτικών δυνάμεων».

Στη συνέχεια, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε πως τα υπόλοιπα ονόματα υποψηφίων για το Επικρατείας θα ανακοινωθούν μέχρι την Παρασκευή, όταν και θα παρουσιαστεί το προεκλογικό πρόγραμμα του κόμματος εν όψει των εκλογών.

Μιλώντας για τα ελληνοτουρκικά, ο πρόεδρος της ΝΔ είπε πως «σεπερίπτωση που υπάρξει κλιμάκωση σε βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας η Ευρώπη θα πρέπει να λάβει μέτρα.

Η Tουρκία, αφού έχει προβεί σε κλιμάκωση πρέπει να αντιληφθεί έμπρακτα ότι δεν μπορεί να παραβιάζει τις διεθνείς συνθήκες», είπε.

Τόνισε ότι θα θέσει το θέμα στο ΕΛΚ και σε κατ' ιδίαν συνάντηση που θα έχει αύριο με την Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ.

Μίλησε για σιγουριά, αυτοπεποίθηση, και την ανάγκη για εθνική γραμμή. Σημείωσε ότι η χώρα έχει συμμαχίες εδώ και χρόνια και επέκρινε τον κ. Τσίπρα για υπερδραματοποίηση της κατάστασης. «Αν υπήρχε κάτι καινούργιο θα έπρεπε ο κ. Τσίπρας να έχει ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς», ανέφερε για την έκτακτη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ την περασμένη Κυριακή υπό τον πρωθυπουργό.

Σχολιάζοντας το κυβερνητικό σχήμα που θα επιλέξει εάν εκλεγεί πρωθυπουργός, ο πρόεδρος της ΝΔ μίλησε για «σφικτή και ευέλικτη δομή που θα έχει το υπουργικό συμβούλιο της ΝΔ.

Είπε πως σε θέσεις που χρειάζονται τεχνοκράτες θα υπάρχουν και εξωκοινοβουλευτικοί υπουργοί και υφυπουργοί.

Απαντώντας σε ερώτηση για τις θέσεις της ΝΔ στην οικονομία, ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε πως «θα μειώσω την φορολογία όλων των επιχειρήσεων».

Σε σχόλιο προς τους επιχειρηματίες, ο πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε ότι «περιμένω από τις επιχειρήσεις να επενδύουν στην χώρα, να βελτιωθεί η φορολογική συμμόρφωση. Καλή επιχείρηση είναι αυτή που δίνει καλούς μισθούς. Πρέπει να επιστρέψουν οι καταθέσεις στην Ελλάδα.

Η ανάπτυξη χρειάζεται πολιτική σταθερότητα» συμπλήρωσε ο ίδιος.

Για το ζήτημα των επενδύσεων, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε πως «η Ελλάδα θα πρέπει να γίνει γρήγορα ένας φιλικός προορισμός για επιχειρήσεις. Είμαστε μπροστά σε μια μεγάλη επενδυτική άνοιξη της ελληνικής οικονομίας». Υπάρχουν δυνατότητες για επενδύσεις και είμαστε μπροστά σε επενδυτική άνοιξη της ελληνικής οικονομίας, ανέφερε.

Σε ερώτηση για την αύξηση των μισθών, ανέφερε ότι «είμαι υπέρ της αύξησης του κατώτατου μισθού σε ποσοστό διπλάσιο από την αύξηση του ΑΕΠ.

Όταν οι ίδιοι οι εργοδότες και οι εργαζόμενοι τα βρίσκουν γιατί πρέπει να επεμβαίνει το κράτος;» διερωτήθηκε ο ίδιος.

«Θα διατηρηθούν τα επιδόματα» είπε ο κ. Μητσοτάκης και τόνισε πως θα επαναφέρει τα πολυτεκνικά επιδόματα.

Έκανε λόγο για δύο συντελεστές ΦΠΑ 11% και 22%, και φορολογικές ελαφρύνσεις το 2020.

Μιλώντας για το Δημόσιο, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι «υπάρχουν περιθώρια μείωσης δαπανών. Μεταξύ άλλων τις προμήθειες των νοσοκομείων, την υλοποίηση της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και ολοκληρωμένων συστημάτων και την αύξηση συμπράξεων Δημοσίου Ιδιωτικού Τομέα. Αυτό που δεν θα δεχθώ είναι προσλήψεις άχρηστες. Τονίζω ότι δεν θα απολυθεί κανείς δημόσιος υπάλληλος».

Σε απάντηση για το εάν η ΝΔ μπορεί να μειώσει άμεσα το ΦΠΑ, τόνισε πως «δεν μπορούμε να μειώσουμε τον ΦΠΑ άμεσα. Μπορούμε να μειώσουμε τον ΦΠΑ στην εστίαση, συνολικά, στο 13%».

Η μείωση του ΦΠΑ σε δυο συντελεστές 11% και 22% θα γίνει το δεύτερο ήμισυ της θητείας μας , είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Χαρακτήρισε σαχλαμάρες τα περί επταήμερης εργασίας και κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα για καλλιέργεια fake news σε βάρος της ΝΔ.

«Η ΝΔ έχει κοινωνικό πρόσημο σήμερα. Οι δουλειές είναι η καλύτερη πολιτική που μπορούμε να προσφέρουμε στους πιο αδύναμους, στους μακροχρόνια άνεργους» συμπλήρωσε ο ίδιος.

Αναφερόμενος στους συνταξιούχους, ο κ. Μητσοτάκης είπε πως «δεν θα υπάρχει περαιτέρω μείωση στις συντάξεις και το επίδομα που δόθηκε, φέτος, πρόθεσή μας είναι να το διατηρήσουμε. Αν γίνει η έκρηξη δουλειών στην χώρα ο συνταξιούχος θα κρατήσει τα χρήματα που δίνει στο παιδί ή στον εγγονό του».

Επίσης, δεσμεύτηκε για την έκτακτη ενίσχυση των χαμηλοσυνταξιούχων.

Στη συνέχεια, υπογράμμισε με έμφαση πως «η προτεραιότητά μου είναι δουλειές, δουλειές, δουλειές, που θα έρθουν από τον ιδιωτικό τομέα», όπως τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Σηκώνοντας» και πάλι το μήνυμα του για αυτοδυναμία στις εκλογές της 7ης Ιουλίου, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως «αν δεν υπάρξει ισχυρή κυβέρνηση τότε η χώρα κινδυνεύει να ξαναπάει σε κάλπες λόγω απλής αναλογικής».

Ακόμα, έκανε και πάλι αναφορά για την εκλογική αποδυνάμωση των κομμάτων που βρίσκονται δεξιότερα της ΝΔ, λέγοντας ότι «θα ήταν καλό η Χρυσή Αυγή και το κόμμα του κ.Βελόπουλου να είναι εκτός βουλής την επόμενη μέρα».

Τέλος, απαντώντας στα όσα ανέφερε νωρίτερα το πρωί της Τετάρτης ο πρωθυπουργός για περί «ποδοσφαιρικής ανατροπής», όπως έκανε η Λίβερπουλ στον αγώνα με την Μπαρτσελόνα για το Champions League, ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι «η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία. Λίβερπουλ είμαι εγώ και χάρηκα για την ανατροπή, θέλω να πω στον κ. Τσίπρα. Αλλά εδώ δεν είναι ποδόσφαιρο Τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά».

Αν σου άρεσε κάνε