ΝΔ: Η επιλογή Πικραμμένου και οι άλλοι τέσσερις για το Επικρατείας

ΝΔ: Η επιλογή Πικραμμένου και οι άλλοι τέσσερις για το Επικρατείας

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 08:41 Δημιουργία 20/06/19, 08:35
Αρθρογράφος: Γιάννης Σαραντάκος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ

Ο πρώην πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος θα είναι ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικράτειας της ΝΔ, όπως ανακοίνωσε ήδη Κυριάκος Μητσοτάκης, επιβεβαιώνοντας πλήρως τις πληροφορίες που είχε δημοσιεύσει την προηγούμενη εβδομάδα το Χrimaonline.gr.

Ο κ. Πικραμμένος εκτός από την στενή προσωπική σχέση που έχει με τον πρόεδρο της ΝΔ, θεωρείται πρόσωπο - σύμβολο εντιμότητας και κύρους.

Δεν είναι τυχαίο δε ότι ο κ. Πικραμμένος αδικήθηκε από την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, όταν τον έμπλεξαν στην υπόθεση Novartis, για να απαλλαγεί στην συνέχεια, όταν ο σχετικός φάκελος μπήκε στο αρχείο από την ελληνική Δικαιοσύνη.

Η αντίδραση του κ. Πικραμένου στη Βουλή, όταν συζητήθηκε το θέμα, προβλήθηκε από τον κ. Μητσοτάκη ως σαφές παράδειγμα της σκευωρίας που - όπως τονίζει - στήθηκε γύρω από την υπόθεση Novartis.

Ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε επίσης (στο πλαίσιο τηλεοπτικής συνέντευξης του στο Star) ότι στην τελευταία - τιμητική θέση στην λίστα Eπικράτειας , θα τοποθετηθεί ο ηθοποιός Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Χrimaonline.gr , σε εκλόγιμες θέσεις ( θα είναι οι πέντε πρώτες, εφόσον η ΝΔ είναι πρώτο κόμμα ) θα τοποθετηθούν, εκτός του κ. Πικραμμένου, η πρώην υπουργός Μαριέτα Γιαννάκου, ο σύμβουλος επικοινωνίας του κ. Μητσοτάκη, ο Τάκης Θεοδωρικάκος , ο καθηγητής κύριος Γεραπετρίτης και ο πρώην αρχηγός ΓΕΣ και διοικητής του Γ’ Σώματος Στρατού, στρατηγός Αλκιβιάδης Στεφανής.

Η υποψηφιότητα του πρώην αρχηγού ΓΕΕΘΑ , στρατηγού Κωσταράκου δεν φαίνεται να προκρίνεται τελικά, σε ό,τι αφορά τουλάχιστον τις εκλόγιμες θέσεις. Σήμερα, Πέμπτη ο κ. Μητσοτάκης μεταβαίνει στις Βρυξέλλες, προκειμένου να μετάσχει στη Σύνοδο κορυφής του ΕΛΚ.

Στο περιθώριο θα συναντηθεί με την καγκελάριο της Γερμανίας κυρία Άνγκελα Μέρκελ, προκειμένου να έχει μια εφ’όλης της ύλης συζήτησης. Το ραντεβού αποκτά ιδιαίτερη σημασία μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών στη Ελλάδα, αλλά και λόγω τους σταθερού δημοσκοπικού προβαδίσματος που έχει η ΝΔ ενόψει των εθνικών εκλογών.

Θεωρείται βέβαιο ότι στις συνομιλίες θα κυριαρχήσουν τα ελληνοτουρκικά και η απάντηση της ΕΕ στις προκλήσεις Ερντογάν.

Χθες, ο πρόεδρος της ΝΔ τάχθηκε υπέρ της επιβολής κυρώσεων στην Τουρκία, αλλά διευκρίνισε ότι δεν βοηθά την όλη κατάσταση η δραματοποίησή της από την πλευρά της κυβέρνησης, χαρακτηρίζοντας «υπερβολή» την σύγκληση του ΚΥΣΕΑ το απόγευμα της Κυριακής .

Στο σημερινό ραντεβού Μέρκελ - Μητσοτάκη δεν αποκλείεται να γίνει και συζήτηση για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, με τον πρόεδρο της ΝΔ να παρουσιάζει τις θέσεις του για την πολιτική που θα ακολουθήσει, εφόσον στις 7 Ιουλίου εκλεγεί πρωθυπουργός.

Αν σου άρεσε κάνε