Δημοσκόπηση Plulse: Μπροστά με 8 μονάδες η ΝΔ

Δημοσκόπηση Plulse: Μπροστά με 8 μονάδες η ΝΔ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 21:29 Δημιουργία 20/06/19, 20:25

Με οχτώ ποσοστιαίες μονάδες προηγείται η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στη δημοσκόπηση της Pulse, που παρουσιάστηκε στο τηλεοπτικό δελτίο του ΣΚΑΪ.

Συγκεκριμένα, η ΝΔ προηγείται με 35% στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί με 27%.

Το Κίνημα Αλλαγής ακολουθεί με 7% και το ΚΚΕ έρχεται στην τέταρτη θέση με 5,5%, ενώ η Χρυσή Αυγή χάνει μισή μονάδα σε σχέση με τη δημοσκόπηση της Pulse της προηγούμενης εβδομάδας, υποχωρεί στο 4,5% και βρίσκεται στην πέμπτη θέση.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, δεν αποκλείεται η νέα Βουλή να είναι επτακομματική, καθώς το ΜέΡΑ25 του Γιάνη Βαρουφάκη συγκεντρώνει 3,5% και η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου βρίσκεται στο 3%.

Στην παράσταση νίκης η ΝΔ προηγείται με 71% έναντι 18% του ΣΥΡΙΖΑ.

Το 33% θεωρεί πως το καλύτερο για τη χώρα είναι μια αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ, το 12% τάσσεται υπέρ μιας αυτοδύναμης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης, 15 % θεωρεί ως βέλτιστη λύση μία κυβέρνηση συνεργασίας με κορμό τη ΝΔ, 19% επιθυμεί μία κυβέρνηση με κορμό ΣΥΡΙΖΑ και, τέλος, 13% προτιμά έναν «μεγάλο συναππισμό» ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

Οι έδρες

Αναφορικά με την κατανομή των εδρών το σενάριο της Pulse με έξι κόμματα στη Βουλή δίνει στη Νέα Δημοκρατία 156 έδρες. Στην περίπτωση που η Ελληνική Λύση -που βρίσκεται στο όριο του 3%- μπει στο Κοινοβούλιο η κοινοβουλευτική πλειοψηφία της ΝΔ περιορίζεται στις 152 έδρες.

Αν σου άρεσε κάνε