Στη μάχη για την αυτοδυναμία με Σαμαρά, Καραμανλή και Μεϊμαράκη

Στη μάχη για την αυτοδυναμία με Σαμαρά, Καραμανλή και Μεϊμαράκη

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 09:07 Δημιουργία 21/06/19, 08:55
Αρθρογράφος: Γιάννης Σαραντάκος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ

Στη μάχη της αυτοδυναμίας της ΝΔ «μπαίνουν πλέον» εκτός από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και όλα τα κορυφαία και ιστορικά στελέχη του κόμματος με στοχευμένες δημόσιες παρεμβάσεις.

Οι κ.κ. Καραμανλής, Σαμαράς και Μεϊμαράκης προετοιμάζουν δημόσιες ομιλίες, προκειμένου να τονώσουν το μήνυμα που εκπέμπει ο κ. Μητσοτάκης για την ανάγκη να δοθεί ισχυρή εντολή στη ΝΔ και να μην μπει η χώρα σε περιπέτειες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κ. Καραμανλής για πρώτη φορά μετά το 2009 θα απευθύνει ομιλία σε κομματικό ακροατήριο και δεν θα περιοριστεί σε μια δήλωση.

Την προσεχή Τετάρτη ο ίδιος θα μιλήσει σε εκδήλωση - παρουσίαση των ψηφοδελτίων της ΝΔ στην Α και την Β Θεσσαλονίκης και σύμφωνα με πληροφορίες του Χrimaonline.gr, θα επισημάνει την ανάγκη να υπάρξει στις 7 Ιούλιου μια αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ, να μην πειραματιστούν οι πολίτες και να δώσουν με την ψήφο τους μια καθαρή λύση.

Είναι πρόσφατες ότι τα μηνύματα αυτά, έχουν ως στόχο το νέο κόμμα του κ. Βελόπουλου, η δύναμη του οποίου είναι στη βόρεια Ελλάδα και γι΄αυτό ο πρώην πρωθυπουργός θέλει να προειδοποιήσει από τη Θεσσαλονίκη για τους κινδύνους που ελλοχεύουν, εάν ο κ. Βελόπουλος μπει στην Βουλή και αποτελέσει εμπόδιο στην πορεία της ΝΔ προς την αυτοδυναμία.

Ο κ. Σαμαράς, ο οποίος έκανε ήδη την λιτή του προεκλογική παρέμβαση, επίσης, από την Θεσσαλονίκη, στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του Δημήτρη Σταμάτη, θα «κατασκηνώσει» τις επόμενες ημέρες στη Μεσσηνία, από όπου θα στείλει νέα πολιτικά μηνύματα.

Στην εκλογική μάχη μπαίνει και ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο οποίος ξεκινά από σήμερα κύκλο δημοσίων παρεμβάσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα κάνει επίσης περιοδείες σε περιοχές της Β΄Αθηνών , ενώ θα συμμετάσχει και σε κομματικές εκδηλώσεις.

Σε ό,τι αγορά τον στόχο της αυτοδυναμίας πάντως, ο κ. Μητσοτάκης στα χέρια του και το «όπλο» των δημοσκοπήσεων που δείχνουν ότι οι πολίτες, στην πλειοψηφία τους, έχουν πειστεί ότι μια ισχυρή κυβέρνηση θα είναι πιο αποτελεσματική.

Σύμφωνα με την έρευνα της Alco για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Open, το 50% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι πρέπει να υπάρξει αυτοδυναμία στις εκλογές, ενώ το 33% των ερωτηθέντων (έρευνα της Pulse για τον Skai ) επιθυμεί αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ.

Στην πρόθεση ψήφου, η διαφορά κυμαίνεται από το 8,5% έως το 9,5% υπέρ της ΝΔ, η Χρυσή Αυγή εμφανίζει σαφώς μειωμένα ποσοστά και δυο κόμματα αυτά των κ.κ. Βελόπουλου και Βαρουφάκη κινούνται γύρω από το όριο του 3%, που απαιτείται για την είσοδό τους στην Βουλή.

Τέλος, στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία , το σαφές προβάδισμα το διατηρεί ο κ. Μητσοτάκης έναντι τους Τσίπρα με διάφορες που «κινούνται» μεταξύ του 8% και του 10%.

Αν σου άρεσε κάνε