Εξηγήσεις Μοροπούλου για τη σύνταξη, που έφερε την παραίτηση

Εξηγήσεις Μοροπούλου για τη σύνταξη, που έφερε την παραίτηση

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 10:30 Δημιουργία 24/06/19, 10:25

Το πολιτικό πρόσωπο των τελευταίων 24 ωρών, η Τόνια Μορόπουλου, προσπάθησε να δώσει εξηγήσεις για το θέμα που προέκυψε με τη σύνταξη του πατέρα της και ήταν αυτό που την οδήγησε εκτός των ψηφοδελτίων της ΝΔ για τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στο ΑΝΤ1, η πρώην πλέον υποψήφια βουλευτής της ΝΔ ανέφερε ότι δεν γνώριζε ότι αυτό ήταν παράνομο, να λαμβάνει δηλαδή τη σύναξη του πατέρα της που έχει πεθάνει από το 1977, ως άγαμη θυγατέρα. Μάλιστα, εν συνεχεία η κ. Μοροπούλου επανέλαβε τα όσα είχε αναφέρει με ανάρτησή της στο Facebook ότι δεν είχε η ίδια πρόθεση να παίρνει την σύνταξη, αλλά της πιστώνοντας στον λογαριασμό από τον ασφαλιστικό της φορέα.

Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά, από την στιγμή που ο φορέας της έδινε το ποσό, δεν θεωρούσε πως είναι κάτι παράνομο και δεν ήξερε πως ο νόμος άλλαξε το 2010. Μάλιστα, συμπλήρωσε επίσης ότι ήδη έχει επιστρέψει ένα ποσό από τα χρήματα που έχει λάβει.

Καταληκτικά, η ίδια έκανε λόγο για ενορχηστρωμένη επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να πλήξει την ΝΔ στις προσεχείς εκλογές της 7ης Ιουλίου. Όπως είπε, γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο τέθηκε εκτός των ψηφοδελτίων προκειμένου να μην βλάψει τον πρόεδρο του κόμματος, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Αν σου άρεσε κάνε