Ο ΣΥΡΙΖΑ ξέφυγε με τη Δικαιοσύνη, τόνισε ο Πικραμμένος

Ο ΣΥΡΙΖΑ ξέφυγε με τη Δικαιοσύνη, τόνισε ο Πικραμμένος

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 11:22 Δημιουργία 24/06/19, 11:18

Νέα επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ σε ό,τι έχει να κάνει με τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο χώρο της Δικαιοσύνης σημείωσε τη Δευτέρα ο Παναγιώτης Πικραμμένος, σε συνέντευξη του επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΝΔ στο ΣΚΑΪ.

Όπως είπε ο κ. Πικραμμένος, «όλες οι κυβερνήσεις στην Ελλάδα επιθυμούσαν να έχουν "κοντά τους" την Δικαιοσύνη, πιο φιλικά διακείμενη, όμως στην περίπτωση του ΣΥΡΙΖΑ η κατάσταση ξέφυγε».

Ο κ. Πικραμμένος σημείωσε πως το κύρος της Δικαιοσύνης έχει κλονιστεί λόγω της υπόθεσης Novartis, υπογραμμίζοντας πως η ανεξαρτησία των δικαστικών προστατεύεται πλήρως από το Σύνταγμα.

Ξεκαθάρισε όμως πως η υπόθεση πρέπει να αντιμετωπιστεί ψύχραιμα και θεσμικά, ακριβώς λόγω της σοβαρότητάς του για την χώρα.

Τόνισε πως δεν βλέπει το θέμα ρεβανσιστικά, επειδή βρέθηκε στα 10 πολιτικά πρόσωπα που ερευνήθηκαν προτού οι Αρχές παραδεχτούν πως δεν υπήρχε τίποτα σε βάρος του. «Αλλά θα ήθελα να μάθω την αλήθεια και θα το επιδιώξω», είπε.

Ερωτηθείς για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις ο κ. Πικραμμένος εκτίμησε πως όσο ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δεν κινδυνεύει στο εσωτερικό της Τουρκίας, ο κίνδυνος για Ελλάδα είναι μειωμένος.

Αποκάλυψε δε πως όταν ο ίδιος ανέλαβε υπηρεσιακά την πρωθυπουργία έλαβε επιστολή από τον κ. Ερντογάν που τον διαβεβαίωνε ότι η Τουρκία δεν πρόκειται να προκαλέσει αν δεν προκληθεί.

Αν σου άρεσε κάνε