Γιατί ο Τσίπρας πετά «λευκή πετσέτα»

Γιατί ο Τσίπρας πετά «λευκή πετσέτα»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 13:05 Δημιουργία 24/06/19, 13:01
Αρθρογράφος: Γιάννης Τασσιόπουλος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΑΣΣΙΟΠΟΥΛΟΣ

Το σκηνικό που θα δημιουργηθεί στη χώρα μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου, έχει γίνει ήδη αντιληπτό από όλους τους πρωταγωνιστές και όχι μόνο της πολιτικής ζωής της χώρας.

Οι Παροικούντες την Ιερουσαλήμ γνωρίζουν ότι η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι οι θριαμβευτές των εκλογών. Αναζητούνται μόνο το εύρος της νίκης τους, καθώς και αν θα καταφέρουν να πάρουν την εξουσία μέσω μίας αυτοδύναμης κυβέρνησης.

Η εκτίμηση της νίκης της ΝΔ και του κ. Μητσοτάκη έχει καθορίσει τη συμπεριφορά Αλέξη Τσίπρα. Ο απερχόμενος πρωθυπουργός σε σχέση με την εκλογική μάχη έχει πετάξει «λευκή πετσέτα». Έχει αποδεχτεί, ως αναπόφευκτο το μοιραίο που ακολουθεί. Εμφανίζεται, όπου είναι αναγκαίο και βγάζοντας φιλιππικούς κατά του κ. Μητσοτάκη, προσπαθεί να συσπειρώσει το κομματικό ακροατήριό του, γνωρίζοντας ότι πέρα από αυτό, κανείς άλλος δεν τον εμπιστεύεται.

Ο κ. Τσίπρας ετοιμάζεται ήδη για το ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που του επιφυλάσσει όπως φαίνεται, το αποτέλεσμα των εκλογών. Θέλει να κατοχυρώσει το αρχηγικό του ρόλο μέσα στην παράταξή του, προκειμένου να μην αμφισβητηθεί από κανέναν.

Φαίνεται να πιστεύει ότι αν μείνει μέσα στο «παιχνίδι», μπορεί σύντομα να γυρίσει στην εξουσία, αν η ΝΔ δεν εφαρμόσει, όσα υπόσχεται. Ξέρει ότι πολλοί από τους συντρόφους του, τον περιμένουν στη γωνία κι έχει ήδη ετοιμαστεί για να τους αντιμετωπίσει. Όπως λένε οι συνομιλητές του, κανείς δεν μπορεί να τον «φάει» από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Δουλεύοντας για την επόμενη μέρα, ο κ.Τσίπρας ετοιμάζεται να κάνει κόλαση τη ζωή του κ. Μητσοτάκη και της ΝΔ. Αν θα τα καταφέρει, θα το δείξουν οι εξελίξεις. Πάντως, τώρα έχει ήδη προβάρει το κουστούμι της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Σίγουρα, θα του πηγαίνει καλύτερα από αυτό του πρωθυπουργού.

Αν σου άρεσε κάνε