Νovartis: Ανασύρονται από το αρχείο οι μηνύσεις Βενιζέλου, Αβραμόπουλου, Σαμαρά

Νovartis: Ανασύρονται από το αρχείο οι μηνύσεις Βενιζέλου, Αβραμόπουλου, Σαμαρά

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 19:19 Δημιουργία 24/06/19, 19:13

Δεκτή έγινε η αίτηση του Ιωάννη Αγγελή, για ανάσυρση από το αρχείο των μηνύσεων των Ευάγγελου Βενιζέλου, Δημήτρη Αβραμόπουλου και Αντώνη Σαμαρά για την υπόθεση της Novartis.

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, τις ανέσυρε από το αρχείο και με παραγγελία της προς την αντεισαγγελέα του Ανώτατου Δικαστηρίου, Βασιλική Θεοδώρου, ζητά να διερευνηθούν οι καταγγελίες των τριών πολιτικών.

Στο αίτημά του ο κ. Αγγελής είχε επικαλεστεί ότι προέκυψαν νέα στοιχεία για να ανασυρθούν οι μηνύσεις των πολιτικών που ο ίδιος είχε αρχειοθετήσει.

Πρόκειται για 10 έγγραφα που προσκόμισε μαζί με το αίτημά του τα οποία, όπως αναφέρει στην παραγγελία της η κ. Δημητρίου, αν και ήταν στα χέρια του από τον περασμένο Νοέμβριο - Δεκέμβριο ο κ. Αγγελής έρχεται «όψιμα» στις 19 και 20 Ιουνίου του 2019 να ζητήσει βάση αυτών την ανάσυρση των επίμαχων μηνύσεων από το αρχείο.

Σημειώνεται δε ότι τέσσερα από τα εν λόγω έγγραφα που ήταν χρεωμένα στον κ. Αγγελή, ακόμη δεν έχει επιστρέψει τα πρωτότυπά τους στην Εισαγγελία ως όφειλε ενώ άλλα πέντε δεν έχουν πρωτόκολλο.

Η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Β. Θεοδώρου θα διερευνήσει μόνο το σκέλος που αφορά τυχόν διάπραξη αξιόποινων πράξεων, όπως παράβαση καθήκοντος, από την Εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη και τους επίκουρούς της Χρήστο Ντζούρα και Στέλιο Μανώλη. Κι αυτό γιατί το σκέλος της δικογραφίας που αφορά στη μήνυση του κ. Σαμαρά, το οποίο στρεφόταν κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, έχει διαβιβαστεί από τον Μάιο του 2018 στη βουλή για τις δικές της ενέργειες.

Το σκέλος που αφορούσε τους προστατευόμενους μάρτυρες αρχειοθετήθηκε από τον πρώην επόπτη των εισαγγελέων κατά της Διαφθοράς Δημήτρη Παπαγεωργίου.

Αν σου άρεσε κάνε