Τσίπρας σε Ερντογάν: Δεν μιλάω μόνος μου, έχω στο πλευρό μου την ΕΕ

Τσίπρας σε Ερντογάν: Δεν μιλάω μόνος μου, έχω στο πλευρό μου την ΕΕ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 16:11 Δημιουργία 25/06/19, 15:17

«Δεν μιλάω μόνος μου, αλλά έχοντας στο πλευρό μου την ΕΕ». Αυτό είναι το μήνυμα, που έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας στον Ταγίπ Ερντογάν, απαντώντας στις νέες προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου προέδρου ότι οι γεωτρήσεις θα συνεχιστούν, παρά τα όσα λέει ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Ουσιαστικά, ο κ. Τσίπρας υπενθύμισε στον Ερντογάν την προειδοποίηση των «28» για λήψη «στοχευμένων μέτρων», εάν η Άγκυρα εξακολουθεί να προχωρεί σε παράνομες ενέργειες.

Ειδικότερα, μιλώντας στις δυνάμεις της ΕΛΔΥΚ στην Κύπρο, όπου βρίσκεται για να παραστεί στην κηδεία του πρώην προέδρου της χώρας, Δημήτρη Χριστόφια το απόγευμα, ο κ. Τσίπρας σημείωσε πως «η Ελλάδα στηρίζει την Κύπρο, τα κυριαρχικά της δικαιώματα, το δικαίωμά της να αξιοποιεί τους πόρους της».

«Πριν έρθω εδώ με πληροφόρησαν ότι ο πρόεδρος της Τουρκίας έκανε μια δήλωση για μένα, ότι μιλάω μόνος μου. Δεν μιλάω μόνος μου αλλά έχοντας στο πλευρό μου την ΕΕ, μεγάλο μέρος της διεθνούς κοινότητας και πολλές χώρες της περιοχής που σέβονται το Διεθνές Δίκαιο», σημείωσε ο ίδιος.

Ακόμα, ο κ. Τσίπρας τόνισε πως «δεν έχει κανένα νόημα μια τακτική κλιμάκωσης ατελέσφορης. Είναι ένδειξη αδυναμίας να επιχειρεί κανείς άδοξες γεωτρήσεις στην αποκλειστική ζώνη μιας χώρας. Αυτές οι παραβιάσεις του Διεθνούς Δικαίου καλό θα ήταν να σταματήσουν εδώ».

«Μόνο στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου μπορούμε να προχωρήσουμε και όποιος παραβιάζει τα δικαιώματα της Ελλάδας και της Κύπρου θα έχει συνέπειες, ενώ σε κάθε περίπτωση το τίμημα θα είναι σοβαρό, καθώς είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα», υπογράμμισε.

Αν σου άρεσε κάνε