Μήνυμα Καραμανλή για ισχυρή εντολή στη ΝΔ

Μήνυμα Καραμανλή για ισχυρή εντολή στη ΝΔ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 11:52 Δημιουργία 26/06/19, 11:45
Αρθρογράφος: Γιάννης Σαραντάκος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ

Μήνυμα για ισχυρή εντολή στη ΝΔ, προκειμένου να μην μπει σε περιπέτειες η χώρα, θα εκπέμψει ο Κώστας Καραμανλής από τη Θεσσαλονίκη το απόγευμα της Τετάρτης.

Ο πρώην πρωθυπουργός στην πρώτη του - μετά από δέκα χρόνια - δημόσια τοποθέτηση, που θα γίνει στο πλαίσιο της εκδήλωσης για την παρουσίαση των ψηφοδελτίων της Α’ και της Β’ Θεσσαλονίκης, αναμένεται να θέσει το διακύβευμα των εθνικών εκλογών, να μιλήσει για το ριζοσπαστικό φιλελευθερισμό ως την ιδεολογία της ΝΔ και να τονώσει το ηθικό των ψηφοφόρων της συντηρητικής παράταξης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Xrimaonline.gr, ο κ. Καραμανλής θα μιλήσει για τον ανθρώπινο δυναμικό της ΝΔ, θα τονίσει τις εθνικές επιλογές που διαχρονικά έκανε η παράταξή του και θα επισημάνει ότι τώρα περισσότερο παρά ποτέ η χώρα έχει ανάγκη τη ΝΔ.

Θα ιεραρχήσει τις προτεραιότητες που κατά την άποψή του πρέπει να θέσει η επόμενη κυβέρνηση και θα δώσει έμφαση στην τόνωση της απασχόλησης, στην διεύρυνση του κοινωνικού κράτους, στις επενδύσεις και στην προώθηση μεταρρυθμίσεων στη δημόσια διοίκηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εκτός από την ομιλία - παρέμβαση, ο κ. Καραμανλής θα περιοδεύσει την Πέμπτη στην δυτική Θεσσαλονίκη, ενώ την Παρασκευή θα μεταβεί στις Σέρρες, όπου θα συναντηθεί με εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων και της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Την ώρα που ο κ. Καραμανλής θα απευθύνεται απόψε στον ελληνικό λαό από την πρωτεύουσα της Μακεδονίας, ο κ. Μητσοτάκης θα παρουσιάζει σε εκδήλωση στην Ελευσίνα το κοινωνικό πρόγραμμα της ΝΔ. Ο ίδιος θα δώσει έμφαση στην επέκταση του μέτρου του κατώτατου εγγυημένου εισοδήματος, στην άμεση έκδοση των συντάξεων, στην αύξηση του κατώτατου μισθού ανάλογα με τον ρυθμό ανάπτυξης του ΑΕΠ, στην ασφάλιση όλων και στην ελεύθερη πρόσβαση σε υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας. Για την πρόεδρο της ΝΔ, το κοινωνικό κράτος περνά επίσης από τον εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης.

Από την πλευρά του, και ο κ. Σαμαράς προετοιμάζει σειρά δημόσιων παρεμβάσεων στην δίκη του εκλογική περιφέρεια την Μεσσηνία. Ο πρώην πρωθυπουργός θα εγκατασταθεί την τελευταία προεκλογική εβδομάδα στην Καλαμάτα και μέσα από περιοδείες και δημόσιες δηλώσεις θα τονίσει την ανάγκη να σχηματιστεί την 8η Ιουλίου μία ισχυρή κυβέρνηση της ΝΔ, ικανή να δώσει διέξοδο στα προβλήματα που έχουν σωρευθεί από την περίοδο των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Αν σου άρεσε κάνε