Μείωση φορολογίας από το 2020, εξήγγειλε ο Μητσοτάκης

Μείωση φορολογίας από το 2020, εξήγγειλε ο Μητσοτάκης

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 22:26 Δημιουργία 26/06/19, 22:14

Οι πρώτες μειώσεις φόρων θα ξεκινήσουν από τον Ιανουάριο του 2020 δεσμεύθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην παρουσίαση του κοινωνικού προγράμματος της ΝΔ, από την Ελευσίνα.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. δεσμεύτηκε για φορολογικό πακέτο που περιλαμβάνει μείωση του εισαγωγικού φορολογικού συντελεστή για μισθωτούς, συνταξιούχους, επαγγελματίες και αγρότες από 22% σε 9% για εισοδήματα μέχρι 10.000 ευρώ. Επίσης, σταδιακή κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης και μείωση του ΦΠΑ σε δύο βασικούς συντελεστές 11% και 22% με διατήρηση του υπερμειωμένου συντελεστή 6%. Επιπλέον, ανέφερε πως ο ΕΝΦΙΑ μειώνεται κατά 30% για όλους εντός διετίας.

Παράλληλα, μίλησε για άμεση χορήγηση του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος σε 800.000 πιο αδύναμους πολίτες, μέσω άμεσης αύξησης του προϋπολογισμού στο ένα δισ. ευρώ, καθώς και για μεγαλύτερη κάλυψη αριθμού ανέργων, μέσω ενίσχυσης του κονδυλίου κατά 200 εκατομμύρια ευρώ, όπως και για προώθηση προγράμματος απόκτησης ψηφιακών δεξιοτήτων σε 50.000 μακροχρόνια ανέργους.

Ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε φιλικό πλαίσιο για επενδύσεις, με στόχο ισχυρή ανάπτυξη και πολλές νέες δουλειές σε όλους τους τομείς της οικονομίας. Μίλησε για ιδιωτικές επενδύσεις μέσα από ένα ξεκάθαρο αδειοδοτικό και χωροταξικό σχέδιο, φιλικότερο επιχειρηματικό περιβάλλον, χαµηλότερη και πιο δίκαιη φορολογία. Για τις δημόσιες επενδύσεις είπε ότι θα υπάρξει πλήρης αξιοποίηση του Προϋπολογισμού Δημοσίων Επενδύσεων, των κοινοτικών πόρων και συµπράξεις δηµόσιου και ιδιωτικού τοµέα. «Οι δυνατότητες είναι πολύ μεγάλες για νέες θέσεις εργασίας» είπε.

«Μειώνουμε τον φόρο επιχειρήσεων από 28% σε 20% και τον φόρο μερισμάτων από 10% σε 5%» δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης. «Θα μειώσουμε φόρους και εισφορές, αλλά οι επιχειρηματίες θα πρέπει να πληρώσουν και να βρίσκονται δίπλα στους εργαζομένους τους» ξεκαθάρισε. Προειδοποίησε δε πως αθέμιτες πρακτικές, όπως η αδήλωτη και η ανασφάλιστη εργασία, δεν χωρούν, παλιές συνταγές όπως συμπίεση μισθού με απειλή απόλυσης δεν νοούνται, ούτε συγχωρούνται καθυστερήσεις πληρωμών και εργασία εκτός νόμιμου ωραρίου. Μίλησε και για ίδρυση λευκού μητρώου εταιρειών, ώστε να επιβραβεύονται με χαμηλότερες εισφορές οι εργοδότες που είναι συνεπείς απέναντι στους εργαζόμενους και στο κράτος και για κίνητρα στις επιχειρήσεις για πρόσθετες παροχές στους εργαζόμενους.

Ταυτόχρονα, εξήγγειλε επαναφορά των πολυτεκνικών επιδομάτων στα επίπεδα προ των μειώσεων του 2018. Όπως εξήγησε, τμήμα του σχεδίου είναι η χορήγηση 2.000 ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται στην Ελλάδα από Έλληνες πολίτες, το οποίο θα λαμβάνουν οι γονείς όλων των παιδιών που αυτόματα αποκτούν την ελληνική ιθαγένεια με τη γέννησή τους. Αναφέρθηκε και σε αύξηση του αφορολόγητου κατά 1.000 ευρώ για κάθε παιδί και δεσμεύτηκε ότι κανένα παιδί δε θα μένει εκτός παιδικών σταθμών, το ωράριο των οποίων επεκτείνεται.

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για εύκολη πρόσβαση στις 120 δόσεις για όσους χρωστούν μικρά ποσά και δεσμεύτηκε για μείωση του ΦΠΑ σε όλη την εστίαση.

«Στο κοινωνικό πεδίο αποτυπώνονται οι μεγάλες διαφορές με τον ΣΥΡΙΖΑ» είπε ο κ. Μητσοτάκης, σημειώνοντας πως «αυτοί που φεύγουν επέβαλαν 29 νέους φόρους, ενώ εμείς φέρνουμε ελαφρύνσεις. Κατάργησαν το ΕΚΑΣ, ενώ εμείς ενισχύουμε το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα. Ο ΣΥΡΙΖΑ τσάκισε τη μεσαία τάξη» υποστήριξε.

Όπως σημείωσε, η Ν.Δ συνδέει την ανάπτυξη με τις αυξήσεις των μισθών: «όσο αυξάνεται το ΑΕΠ, τόσο θα αυξάνονται, κάθε χρόνο, και οι μισθοί. Και ο κατώτερος σε διπλάσιο ποσοστό από τον ρυθμό ανάπτυξης» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

«Ο κ. Τσίπρας υψώνει σκιάχτρα, τεχνητούς κινδύνους, χρησιμοποιεί άκρως αποκρουστική φρασεολογία και διαστρεβλώνει τις θέσεις μας. Είμαστε υπέρ της επταήμερης λειτουργίας και όχι της επταήμερης εργασίας» τόνισε, συμπληρώνοντας: «μια φορά ψεύτης, πάντα ψεύτης. Είμαι σίγουρος ότι οι πολίτες θα μας ψηφίσουν όχι με την καρδιά, αλλά με το μυαλό, για να μη ζήσει ο τόπος μια νέα περιπέτεια» είπε ο κ. Μητσοτάκης. «Από την κάλπη της 7ης Ιουλίου δεν πρέπει να λείψει κανείς, ούτε για χαλαρή ψήφο, ούτε για μπάνια, ούτε για λάθος επιλογές» τόνισε, για να συνεχίσει: «Ισχυρή ανάπτυξη για μια αυτοδύναμη Ελλάδα», στις 8 Ιουλίου «ξεκινάμε ενωμένοι».

Μιλώντας για την Ελευσίνα, είπε πως η Ν.Δ. θα αναζητήσει ιδιώτη επενδυτή για την αναζωογόνηση της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης της.

Τέλος, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταδίκασε «απερίφραστα» τη σημερινή επίθεση του Ρουβίκωνα στο σπίτι του Προέδρου της Δημοκρατίας, Πρ. Παυλόπουλου, λέγοντας πως «τέτοια γρουπούσκουλα θα τελειώσουν μια και καλή, εάν ο λαός μάς εμπιστευτεί στις εκλογές».

Αν σου άρεσε κάνε