Με τη «φανέλα της Ελλάδας»: Προσκλητήριο συστράτευσης για τη μητέρα των μαχών

Με τη «φανέλα της Ελλάδας»: Προσκλητήριο συστράτευσης για τη μητέρα των μαχών

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 07:52 Δημιουργία 27/06/19, 07:43
Αρθρογράφος: Γιάννης Σαραντάκος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ

Με όλα τα στελέχη της στην «πρώτη γραμμή» μπαίνει στην τελική ευθεία προς τις κάλπες η ΝΔ, με μοναδικό στόχο την εξασφάλιση της αυτοδυναμίας, η οποία θα της επιτρέψει να εφαρμόσει το πρόγραμμά της.

Την ώρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέπτυσσε στην Ελευσίνα τους άξονες του κοινωνικού προγράμματος του κόμματός του, ο Κώστας Καραμανλής απηύθυνε από τη Θεσσαλονίκη προσκλητήριο συστράτευσης, έτσι ώστε η φιλελεύθερη παράταξη, όπως είπε, να κερδίσει την εκλογική μάχη και να δώσει στους Έλληνες μια «νέα εθνική αυτοπεποίθηση».

Στην πρώτη του μετά από δέκα χρόνια δημόσια τοποθέτηση, ο πρώην πρωθυπουργός σημείωσε ότι η ΝΔ είναι η παράταξη, που έβαζε πάντοτε το εθνικό συμφέρον πάνω από το κομματικό και πως ήταν εκείνη που το 2015, μετά από το περιπετειώδες -όπως το χαρακτήρισε - καλοκαίρι, κράτησε τη χώρα στην ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Υπογράμμισε δε, ότι είναι η ώρα ενωμένοι οι Έλληνες να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις και τόνισε την ανάγκη συστράτευσης και στήριξης του Κυριάκου Μητσοτάκη ακόμη και από τους πολίτες, που έκαναν άλλες επιλογές στο παρελθόν.

Σε ό,τι αφορά το Σκοπιανό, εξέφρασε τη λύπη του, διότι - όπως είπε - η κυβέρνηση με τη συμφωνία των Πρεσπών δεν αξιοποίησε το κεκτημένο του Βουκουρεστίου. Για πρώτη φορά, ο κ. Καραμανλής είπε πως το «όχι» που είπε στο Βουκουρέστι είχε πολιτικό, παραταξιακό και προσωπικό κόστος για τον ίδιο και σημείωσε πως «συστάσεις και προτροπές ποσό μάλλον πιέσεις φίλων συμμάχων, εταίρων ή όποιων άλλων δεν γίνονται δεκτές, εάν προσκρούουν στο εθνικό συμφέρον». «Εμείς μια φανέλα φοράμε, αυτή της Ελλάδος. Για τα συμφέροντα της Ελλάδας μαχόμαστε , τα συμφέροντα της Ελλάδας υπερασπιζόμαστε», κατέληξε.

Ο κ. Μητσοτάκης από την Ελευσίνα σημείωσε ότι προτεραιότητα για τη ΝΔ είναι η αναγέννηση της μεσαίας τάξης, σημειώνοντας ότι η πολιτική της νέας κυβέρνησης θα βασιστεί στο τρίπτυχο ισχυρή ανάπτυξη για την χώρα – ευκαιρία προκοπής για όλους - κανείς πολίτης απροστάτευτος.

Κατήγγειλε τον κ. Τσίπρα ότι χρησιμοποιεί αποκρουστική φρασεολογία, όταν λέει ότι «το πρόγραμμα της ΝΔ μυρίζει ανθρώπινο αίμα». Έκανε λόγο για συνειδητή διαστρέβλωση των θέσεων του κόμματός του και πρόσθεσε: «Μια φορά ψεύτης για πάντα ψεύτης. Αυτοί κατήργησαν το ΕΚΑΣ , αυτοί υποβάθμισαν τις υπηρεσίες δημόσιας υγείας με την κακοδιαχείριση».

Ο πρόεδρος της ΝΔ κωδικοποίησε, ως εξής τα μέτρα που θα λάβει άμεσα, προκειμένου να ενισχύσει το κοινωνικό κράτος:

  1. Χαμηλότεροι φόροι
  2. Πολλές νέες δουλειές , μέσα από τις επενδύσεις
  3. Στήριξη των νέων οικογενειών, μέσα από φορολογικές ελαφρύνσεις και επιδόματα για την αντιμετώπιση του δημογραφικού
  4. Στήριξη των αδύναμων πολιτών , μέσα απο την ενίσχυση με ένα δις του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος
  5. Στήριξη των εργαζομένων και των επιχειρήσεων, μέσα από την αυστηρή τήρηση της εργατικής νομοθεσίας, την αποκατάσταση της ρευστότητας στην αγορά και τη ίδρυση λευκού μητρώου εταιρειών, ώστε να επιβραβεύονται με χαμηλότερες εισφορές οι εργοδότες, που είναι συνεπείς ως προς τους εργαζόμενους τους.
Αν σου άρεσε κάνε