Στο στόχαστρο Τσίπρα τώρα και ο Καραμανλής

Στο στόχαστρο Τσίπρα τώρα και ο Καραμανλής

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 10:41 Δημιουργία 01/07/19, 10:33
Αρθρογράφος: Γιάννης Σαραντάκος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ

Μια ομιλία 17 λεπτών και δυο ισχυρά πολιτικά μηνύματα ήταν αρκετά για να θέσουν και τον Κώστα Καραμανλή στο στόχαστρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι λίγα 25ωρα μετά από την βαρυσήμαντη τοποθέτηση του πρώην πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, ο επικοινωνιακός μηχανισμός του κυβερνώντος κόμματος αντέδρασε, προβάλλοντας μια εντελώς διαφορετική θεωρία για την διαπραγμάτευση στο Βουκουρέστι , το 2008.

Ξαφνικά, ενώ μέχρι πρότινος ο ίδιος ο κ. Τσίπρας προέβαλε την στάση Καραμανλή στο Σκοπιανό, ως υπεύθυνη και εθνικά επωφελή, δημοσιεύματα του φιλοκυβερνητικού Τύπου εμφάνισαν τον πρώην πρωθυπουργό να έχει συμφωνήσει σε διπλή ονομασία.

Τα δημοσιεύματα αυτά προκάλεσαν τη οργή του κ. Καραμανλή και στενοί του συνεργάτες σημείωναν ότι τα έγγραφα, που παρουσιάστηκαν (εφημερίδα documento ) δεν ήταν της ελληνικής πλευράς, αλλά του ειδικού διαπραγματευτή, Μάθιου Νίμιτς.

Εκείνος μιλούσε για διπλή ονομασία και όχι η ελληνική πλευρά, προσέθεταν. Την ίδια ώρα, στελέχη της ΝΔ σημείωναν πως εάν η Αθήνα είχε συμφωνήσει τότε στο όνομα, γιατί ετέθη το βέτο στην σύνοδο του ΝΑΤΟ;

Είναι σαφές ότι και ο κ. Καραμανλής μπαίνει πλέον στο στόχαστρο του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Τσίπρα , γεγονός που διαψεύδει στην πράξη την ρητορική των ΚΙΝΑΛ περί της ύπαρξης δήθεν καραμανλικής συνιστώσας στη κυβέρνηση και περί εκλεκτικων συγγενειών.

Ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να τοποθετηθεί σήμερα στο θέμα που ανέκυψε.

Ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος θα κλείσει την προεκλογική του καμπάνια στην Θεσσαλονίκη την προσεχή Παρασκευή, εστιάζει πλέον την προσοχή του στον πόλεμο κατά της αποχής και της λεγόμενης χαλαρής ψήφου. Από την Χαλκιδική, που βρέθηκε χθες, ζήτησε να υπάρξει μαζική συμμετοχή στις επικείμενες εκλογές «και να μην υπάρχει το βράδυ της 7ης Ιουλίου , καμία αμφιβολία εντός και εκτός Ελλάδος ότι η χώρα έχει αποκτήσει μια ισχυρή και αποτελεσματική κυβέρνηση».

Ταυτόχρονα, ζήτησε από τους πολίτες που στήριξαν μικρότερα κόμματα στις ευρωεκλογές, να ξανασκεφτούν την επιλογή τους . «Τους ζήτω να μην δώσουν την ψήφο τους σε κόμματα της οργής ή της παραπλάνησης, τα οποία δεν θα έχουν ρόλο και λόγο την επόμενη μέρα. Η ψήφος τους θα έχει αξία, εάν ενίσχυσει το μεγάλο ποτάμι της πολιτικής αλλαγής, που δεν είναι άλλο από τη ΝΔ», πρόσθεσε.

Αν σου άρεσε κάνε