Μητσοτάκης: Σταθερή κυβέρνηση και ισχυρή πλειοψηφία για τόνωση της οικονομίας

Μητσοτάκης: Σταθερή κυβέρνηση και ισχυρή πλειοψηφία για τόνωση της οικονομίας

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 21:12 Δημιουργία 02/07/19, 16:59

Τον ισχυρό στόχο της αυτοδυναμίας υπογραμμίζει εκ νέου ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενόψει της μητέρας των μαχών την ερχόμενη Κυριακή.

Μιλώντας στο πρακτορείο Reuters, ο πρόεδρος της ΝΔ που προηγείται σε όλες τις δημοσκοπήσεις, εμφανίζοντας ποσοστά μεγαλύτερα από αυτά που πέτυχε το κόμμα του στις ευρωεκλογές, τονίζει πως θέλει να δώσει νέα πνοή στην οικονομία και ένα τέλος στην εικόνα της Ελλάδας, ως «προβληματικού παιδιού» της Ευρώπης ύστερα από τρία μνημόνια.

«Το πρώτο πράγμα που είναι αναγκαίο για την τόνωση της οικονομικής ανάπτυξης είναι μία σταθερή κυβέρνηση, μία ισχυρή πλειοψηφία στην επόμενη Βουλή» επισημαίνει ο πρόεδρος της ΝΔ. «Εάν μπορέσουμε να επιτύχουμε το στόχο αυτό είμαι πολύ αισιόδοξος ότι θα στείλουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα πως έχουμε τέσσερα χρόνια μπροστά μας, χωρίς πρόσθετες εκλογές, ώστε να υλοποιήσουμε τα σχέδιά μας» σημειώνει.

Το Reuters αναφέρει ότι σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις οι εκλογές της Κυριακής ενδεχομένως να μην παράξουν ξεκάθαρο νικητή, αν και ο Κόστας Παναγόπουλος της ALCO επισημαίνει ότι το πιθανότερο σενάριο είναι η Ν.Δ. να έχει την αυτοδυναμία. «Ο συντηρητικός ηγέτης καλεί τους ψηφοφόρους να του δώσουν ξεκάθαρη πλειοψηφία, αλλά έχει επίσης πει στο παρελθόν ότι είναι ανοιχτός σε συμμαχίες» σημειώνει το πρακτορείο για τον «πρώην τραπεζίτη με σπουδές στο Χάρβαρντ», που «εγκατέλειψε την καριέρα στον χρηματοοικονομικό τομέα για την πολιτική».

Ο κ. Μητσοτάκης σημειώνει πως θέλει να σπρώξει την ελληνική οικονομία σε ένα διαφορετικό μονοπάτι ανάπτυξης με μεταρρυθμίσεις και επενδύσεις, να ξεμπλοκάρει τις ιδιωτικοποιήσεις και να διασφαλίσει ότι η Ελλάδα θα δανείζεται με το ίδιο κόστος με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες. Παράλληλα σχεδιάζει να κάνει «μία ειλικρινή συζήτηση» με τους Ευρωπαίους ηγέτες προκειμένου να πετύχει την χαλάρωση του όρου για πρωτογενή πλεόνασματα 3,5% του ΑΕΠ έως το 2022.

«Θέλω μία χώρα, που πάνω από όλα θα είναι αισιόδοξη για το φωτεινό μέλλον της» τονίζει και προσθέτει: «Θέτω τον πήχη των φιλοδοξιών πολύ ψηλά. Eίμαστε έτοιμοι για ένα άλμα προς τα εμπρός» συμπληρώνει.

Καλεί τους ψηφοφόρους να απορρίψουν και τα ακροδεξιά κόμματα, ενώ σημειώνει ότι έχει μάθει πολλά μιλώντας με τους πολίτες. «Έχω μιλήσει με δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους και έχω ακούσει τις αγωνίες τους» λέει. «Γνωρίζω τα όνειρά τους και τις προσδοκίες τους».

Αν σου άρεσε κάνε