Παραδοχή Τσίπρα: Ο Παυλόπουλος μου είπε πως δεν υπογράφει  τις αλλαγές στη Δικαιοσύνη

Παραδοχή Τσίπρα: Ο Παυλόπουλος μου είπε πως δεν υπογράφει τις αλλαγές στη Δικαιοσύνη

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 21:20 Δημιουργία 02/07/19, 21:16

Σε παραδοχή του «αδειάσματος» στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, για τις αλλαγές που ήθελε να περάσει ο Αλέξης Τσίπρας στην ηγεσία της Δικαιοσύνης, από τον Προκόπη Παυλόπουλο προχώρησε την Τρίτη ο πρωθυπουργός.

Κατά τη συνέντευξη του κ. Τσίπρα στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο ίδιος και ερωτηθείς για τις αλλαγές στην ηγεσία της Δικαιοσύνης ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι κινήθηκε εντός του πνεύματος του Συντάγματος και του νόμου και ξεκίνησε πριν ολοκληρωθεί η θητεία τους με σκοπό να γίνουν οι αλλαγές τον Μάιο. Πρόσθεσε μάλιστα το επιχείρημα ότι «δεν προκηρύχθηκαν εκλογές, προανήγγειλα ότι θα πάω στον ΠτΔ να ζητήσω την διάλυση της Βουλής». Ερωτηθείς γιατί δεν «πάγωσε» τις αλλαγές είπε πως ήταν υποχρεωμένος από το Σύνταγμα.

Ερωτηθείς για την στάση Παυλόπουλου, αποκάλυψε ότι διαφωνεί και δεν θα υπογράψει. «Ο ΠτΔ μέχρι σήμερα έχει τηρήσει στο ακέραιο τις υποχρεώσεις του. Κουβεντιάσαμε το θέμα αυτό μου είπε ότι ως εγγυητής του Πολιτεύματος, μου είπε ότι θεωρεί να ανακοινώσει την απόφασή του γιατί δεν θέλει να μπει η Δικαιοσύνη στην διελκυστίνδα της αντιπαράθεσης την τελευταία εβδομάδα πριν τις εκλογές».

Αν σου άρεσε κάνε