Γιάνης κατά Αλέξη: Γνώριζε πολύ καλά τι κάναμε

Γιάνης κατά Αλέξη: Γνώριζε πολύ καλά τι κάναμε

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 12:04 Δημιουργία 03/07/19, 11:53

Αφού διευκρίνισε ότι μετανιώνει κι ο ίδιος για τη συμμετοχή του στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ο Γιάνης Βαρουφάκης έσφαξε με το «γάντι» τον πρωθυπουργό που «αυτή την ώρα δηλώνει αφελής». «Ο Αλέξης Τσίπρας ήξερε πολύ καλά τι κάναμε» τονίζει ο πρώην υπουργός Οικονομικών.

«Για μια φορά συμφωνούμε με τον πρωθυπουργό, κι εγώ έκανα λάθος επιλογή που επέλεξα να εμπιστευτώ τον κ. Τσίπρα» δήλωσε ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 Γιάννης Βαρουφάκης, απαντώντας στη δήλωση του Πρωθυπουργού ότι ήταν λάθος που τον εμπιστεύτηκε.

«Ο κ. Τσίπρας έχει κάνει μία στρατηγική επιλογή, για να δικαιολογήσει τη συνθηκολόγηση είχε την επιλογή να δηλώσει αφελής ή να δηλώσει ένοχος. Δηλώνει αφελής, σας διαβεβαιώ δεν είναι αφελής» ανέφερε ο πρώην υπουργός Οικονομικών μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Υπογράμμισε παράλληλα ότι η ρήξη με τους θεσμούς ήταν κοινή απόφαση. «Προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, είχαμε επιλέξει να προβούμε σε ρήξη με τους δανειστές κατεβήκαμε στο λαό με πολύ καθαρή θέση ότι προαπαιτούμενο είναι το κούρεμα, όταν έχεις πτωχεύσει χρειάζεσαι κούρεμα χρέους, και όλα τα κόμματα έπρεπε να συμφωνήσουμε σε αυτό» επισήμανε.

«Ο κ. Τσίπρας ήξερε πολύ καλά τι κάναμε. Αυτή την ώρα δηλώνει αφελής. Η δήλωσή του ότι ήταν αφελής ουσιαστικά αποδεικνύει την ενοχή του» πρόσθεσε.

Υπεραμυνόμενος των θέσεών του σημείωσε ακόμη πως «αυτή τη στιγμή έχουμε πολύ πιο πτωχευμένες επιχειρήσεις, οι τράπεζες είναι σε ακόμη χειρότερη κατάσταση από αυτή στην οποία ήταν το 2013 και χάνουμε το πιο σημαντικό ανθρώπινο κεφάλαιο». Χαρακτήρισε «μονόδρομο» τη ρήξη «με το παρελθόν» και «με τις πολιτικές που στέλνουν τα παιδιά μας στο εξωτερικό», ενώ ερωτηθείς αν επιμένει στη ρήξη ακόμη κι αυτή φτάσει μέχρι την έξοδο από το ευρώ απάντησε καταφατικά.

Αν σου άρεσε κάνε