Η «μάχη» της πλατείας για τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Η «μάχη» της πλατείας για τον Κυριάκο Μητσοτάκη

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 12:41 Δημιουργία 04/07/19, 11:24
Αρθρογράφος: Γιάννης Σαραντάκος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ

Στη μάχη της... πλατείας επικεντρώνει το ενδιαφέρον του σε αυτά τα τελευταία προεκλογικά 24ωρα ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Απόψε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα μιλήσει στην προεκλογική συγκέντρωση της ΝΔ στην Αθήνα, που θα πραγματοποιηθεί στο Θησείο και αύριο μεταβαίνει στη Θεσσαλονίκη, όπου και θα κλείσει την προεκλογική του καμπάνια.

Τα μηνύματα που θα εκπέμψει σε αυτές τις δύο κεντρικές κομματικές εκδηλώσεις, θα είναι τα εξής:

-Προβολή του αιτήματος για ισχυρή εντολή στη ΝΔ το βράδυ της 7ης Ιουλίου, γεγονός που σημαίνει ευθέως την διεκδίκηση της αυτοδυναμίας.

-Την ανάγκη συμμετοχής στις εκλογές

-Την ανάγκη απόρριψης της λεγόμενης χαλαρής ψήφου ή της ψήφους της οργής. Πρόκειται για μία σαφή αναφορά στα μικρότερα κόμματα (Βελόπουλος, Βαρουφάκης), τα οποία εάν μπουν στην Βουλή ξεπερνώντας το όριο του 3%, είναι πιθανόν να αποτελέσουν εμπόδιο στη δημιουργία μια ευρείας κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας.

-Στη μείωση της φορολογίας ως άμεση προτεραιότητα της νέας κυβέρνησης.

-Στην υιοθέτηση μίας πολιτικής που εγγυάται την ασφάλεια των πολιτών.

-Στην ανάγκη άμεσης προσέλκυσης επενδύσεων, κάτι που αποτελεί προϋπόθεση για την τόνωση της απασχόλησης

Ο κ. Μητσοτάκης βαδίζει προς τις κάλπες με «όπλο» και το σύνολο των δημοσκοπήσεων, που καταγράφει ένα ευρύ προβάδισμα της ΝΔ και μάλιστα προβλέπει και τον σχηματισμό αυτοδύναμης κυβέρνησης, που θα υποστηρίζεται από μία πλειοψηφία, που θα κυμαίνεται μεταξύ των 155 - 165 εδρών, ανάλογα φυσικά με το τελικό ποσοστό και τον αριθμό των κομμάτων που θα συμμετάσχουν στην επόμενη Βουλή.

διαφορά στην πρόθεση ψήφου είναι αυτή την ώρα στο 9,7%. Η ΝΔ συγκεντρώνει 34% έναντι 24,3% που εμφανίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Το ΚΙΝΑΛ φτάνει στο 7%, ενώ στο όριο του 3% κινούνται τα κόμματα των κ.κ. Βελόπουλου και Βαρουφάκη. Η «ελληνική λύση» είναι - σύμφωνα με την έρευνα - στο 3,1%, ενώ το «Μέρα 25» του πρώην υπουργού Οικονομικών είναι στο 2,6%.

Χθες, εν τω μεταξύ, η ΝΔ «άδειασε» τον υποψήφιο βουλευτή της Μπάμπη Παπαδημητρίου, ο οποίος αυθαίρετα τάχθηκε υπέρ της της πιστοληπτικής γραμμής στήριξης για την ελληνική οικονομία, κάτι που απορρίπτει σαφώς ο κ. Μητσοτάκης.

Η εκπρόσωπος του κόμματος Σοφία Ζαχαράκη κατέστησε σαφές ότι κάτι τέτοιο δεν είναι στο πρόγραμμα της ΝΔ, ενώ αργά χθες τη νύχτα και ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης απάντησε με ένα μεγαλοπρεπές «όχι», για το εάν σκέφτεται να επαναφέρει μία τέτοια επιλογή, σε περίπτωση που κερδίσει τις εκλογές.

Αν σου άρεσε κάνε