Από τη Δευτέρα σηκώνουμε τα μανίκια, το μήνυμα νίκης του Μητσοτάκη

Από τη Δευτέρα σηκώνουμε τα μανίκια, το μήνυμα νίκης του Μητσοτάκη

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 21:32 Δημιουργία 04/07/19, 20:49

Την ευγνωμοσύνη του για τη στήριξη των στελεχών και ψηφοφόρων της ΝΔ προς το πρόσωπο του θέλησε να εκφράσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης το βράδυ της Πέμπτης, επαναλαμβάνοντας πως το κόμμα του είναι έτοιμο να αναλάβει τη διακυβέρνηση της Ελλάδας από την επόμενη των εκλογών της ερχόμενης Κυριακής.

Στην κεντρική του ομιλία στην Αθήνα από το πεζόδρομο Αποστόλου Παύλου στο Θησείο, ο πρόεδρος του κόμματος τόνισε πως «την Κυριακή ψηφίζουμε, την Δευτέρα γυρίζουμε σελίδα!Ψηφίζουμε και ελπίζουμε. Ψηφίζουμε και αρχίζουμε μια νέα πορεία!. Το βράδυ της 7ης Ιουλίου Θα ανατείλει η φωτεινή Ελλάδα που μας αξίζει».

Μιλώντας για την πορεία του κόμματος υπό αυτόν στην αρχηγία, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι «σήμερα το κόμμα είναι ενωμένο περισσότερο από ποτέ, αλλά είναι και ανανεωμένο όσο ποτέ. Σήμερα η ΝΔ δεν είναι μόνο η μεγαλύτερη παράταξη της χώρας είναι το ευρύ πατριωτικό ρεύμα όλων των Ελλήνων και είναι έτοιμη να εκφράσει όσους ζητούν σιγουριά αλλά και πρόοδο» συμπλήρωσε.

Ακόμα, υπογράμμισε την ανάγκη για αυτοδυναμία της ΝΔ, λέγοντας ότι «ζητώ να μου δώσετε την δύναμη να υπηρετήσω τον τόπο μου, να ενώσω τους Έλληνες και να κυβερνήσω με όπλο την αλήθεια με ένα τολμηρό αλλά ρεαλιστικό σχέδιο. Η εξουσία δεν είναι αυτοσκοπός, είναι απλά το εργαλείο για να κάνουμε τις ζωές των πολιτών καλύτερες».

Ζήτησε από τους πολίτες να του δώσουν τη δύναμη να υπηρετήσει τον τόπο και να ενώσει τους Έλληνες. Συμπλήρωσε πως «να κυβερνήσω αποτελεσματικά. Με όπλο την αλήθεια και ένα τολμηρό, αλλά ρεαλιστικό σχέδιο. Το λέω και θα το κάνω».

«Αύριο, θα βρεθώ στην Μακεδονία μας και θα ολοκληρώσω την προεκλογική εκστρατεία στην Θεσσαλονίκη μας» συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Συνεχίζοντας, ο πρόεδρος της ΝΔ προχώρησε σε ένα απολογισμό των πεπραγμένων του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, ξεκινώντας από το δημοψήφισμα του 2015. «Κλείνει σε λίγες μέρες ένας ολέθριος κύκλος που έζησαν οι Έλληνες. Αν δεν είχε μεσολαβήσει αυτή η καταστροφική κυβέρνηση θα είχαμε βγει από τα μνημόνια νωρίτερα. Ήρθαν στην εξουσία με ψέματα. Κυβέρνησαν με αλαζονεία και πρωτοφανή ανικανότητα. Και φεύγουν χωρίς καν να έχουν καταλάβει γιατί τους έδειξε το δρόμο της εξόδου ο ελληνικός λαός. Δεν μας αφορούν τα ψέματα μιας απερχόμενης κυβέρνησης. Οι πράξεις τους έδειξαν ότι αποτελούν κακέκτυπο των χειρότερων στιγμών της Μεταπολίτευσης.

Και τα λόγια τους ηχούν σαν αντίλαλος ενός παρελθόντος που όλοι θέλουμε να αφήσουμε πίσω» τόνισε.

Κάνοντας επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως «χθες, από την Πάτρα ο απερχόμενος πρωθυπουργός, που θέλει διάλογο, ζήτησε να μην ψηφίσουν τον γιο του αποστάτη».

Έπειτα, ανέφερε «είναι η ώρα να πάμε όλοι μαζί ενωμένοι μπροστά» για να απαριθμήσει τους βασικούς προγραμματικούς στόχους της ΝΔ.

«- Θα ενισχύσουμε την ελληνική οικογένεια. Η ΝΔ δεν το κρύβει πιστεύει στο θεσμό της οικογένειας. Η οικογένεια είναι το κύτταρο της κοινωνικής συνοχής. 2000 ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται στην Ελλάδα.

- Θα μειώσουμε τον φόρο στις επιχειρήσεις και τον φόρο στα μερίσματα» συμπλήρωσε.

Μιλώντας για την αντιμετώπιση των αγορών στην Ελλάδα, είπε ότι «οι αγορές εμπιστεύονται την επόμενη κυβέρνηση και αυτό μας δίνει μεγαλύτερη δύναμη».

Μιλώντας για τα εργασιακά, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως «καλές επιχειρήσεις είναι αυτές που έχουν ικανοποιημένους και καλά πληρωμένους εργαζόμενους».

Η ΝΔ, όπως σημείωσε,συνδέει την ανάπτυξη με τις αυξήσεις των αμοιβών: όσο αυξάνεται το ΑΕΠ, τόσο θα αυξάνονται κάθε χρόνο και οι μισθοί. Συμπλήρωσε δε, πως «ο κατώτερος θα αυξηθεί σε διπλάσιο ποσοστό από το ρυθμό ανάπτυξης. Ώστε να φτάσει, σε μια τριετία στα 730 ευρώ».

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε πως με τα μέτρα του προγράμματος, θέλει «να αναστηθεί η μεσαία τάξη, η ραχοκοκαλιά της κοινωνίας μας»

Για την Υγεία, υποστήριξε πως «θα προχωρήσουμε σε στοχευμένες προσλήψεις στα δημόσια νοσοκομεία, δωρεάν προληπτικές εξετάσεις για να προλάβουμε αρρώστιες, φάρμακα στο σπίτι για τους χρόνια ασθενείς».

Ακόμα, σχολίασε τη σημερινή επίθεση του Ρουβίκωνα στα γραφεία της Athens Voice, λέγοντας πως «καταδικάζω με τον πιο απερίφραστο τρόπο την τρομοκρατική επίθεση που έγινε πριν λίγο στα γραφεία της αταδικάζω με τον πιο απερίφραστο τρόπο την τρομοκρατική επίθεση που έγινε πριν λίγο στα γραφεία της Athens Voice και στέλνω μήνυμα στα γκρουπούσκουλα και τους μπαχαλάκηδες και στέλνω μήνυμα στα γκρουπούσκουλα και τους μπαχαλάκηδες».

Συνεχίζοντας να μιλά για την ανομία, ο κ. Μητσοτάκης είπε πως «στις 8 Ιουλίου η ανοχή τελειώνει. Το πανεπιστημιακό άσυλο καταργείται τον πρώτο μήνα της διακυβέρνησής μας».

Για το ζήτημα της ασφάλειας, δεσμεύτηκε για την «πρόσληψη 1500 αστυνομικών, θα επανασυστήσουμε την ομάδα ΔΕΛΤΑ θα στηρίξουμε την ομάδα ΔΙΑΣ θα δώσουμε στους αστυνομικούς μας καινούρια γιλέκα και περιπολικά ώστε αυτοί να αισθάνονται ασφαλείς».

Κάνοντας επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ για τη Δικαιοσύνη, έκανε λόγο για «άμεση κατάργηση του νόμου Παρασκευόπουλου, δημιουργία φυλακών υψίστης ασφαλείας και κατάργηση διατάξεων του Ποινικού Κώδικα που ψηφίστηκαν λίγο πριν κλείσει η Βουλή».

Επανερχόμενος στις εκλογές, ανέφερε ότι «την Κυριακή δεν υπάρχουν περιθώρια για χαμένες ψήφους, ούτε για περιπέτειες και πειράματα για τα οποία θα μετανιώσουμε αύριο. Δεν είναι ώρα για μεσοβέζικες λύσεις. Είναι η ώρα της ευθύνης, της συστράτευσης και της συμμετοχής» τόνισε κατά της αποχής.

Ζητώντας έμμεσα τον αποκλεισμό της Χρυσής Αυγής και της Ελληνικής Λύσης από τη Βουλή, ο πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε «οι Έλληνες πρέπει να ψηφίσουμε με λογισμό και με όνειρο», όπως έχει πει και ο εθνικός μας ποιητής. Δεν είναι τυχαίο ότι και η Εκκλησία καταδίκασε εκείνους που για λίγες ψήφους έφτασαν στο σημείο να εμπορεύονται ακόμη και τον Χριστό και την πατρίδα. Σας καλώ να κλείσουμε οριστικά την πόρτα στους λαϊκιστές, τους λαοπλάνους και τους αδίστακτους εμπόρους του μίσους και της βίας».

Ακόμα, επανέλαβε την προτροπή του για αυτοδυναμία της ΝΔ, σημειώνοντας ότι Ο«οι Έλληνες υπέφεραν και κουράστηκαν πολύ. Δεν αντέχουν νέα πειράματα. Ούτε νέες περιπέτειες από ασταθείς ισορροπίες και κομματικά παζάρια».

Αν σου άρεσε κάνε