Public Issue: Έως και 15,5% η νίκη της ΝΔ στις εκλογές

Public Issue: Έως και 15,5% η νίκη της ΝΔ στις εκλογές

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 21:42 Δημιουργία 04/07/19, 21:37

Ισχυρό προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας που φτάνει το 15,5% δείχνει το πολιτικό βαρόμετρο της Public Issue.

Όπως δείχνει έρευνα που πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιο, στις επικείμενες εκλογές της 7ης Ιουλίου, η εκλογική επιρροή της ΝΔ, αναμένεται να ξεπεράσει το 40%.

Η διαφορά εκλογικής επιρροής ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, φτάνει το 15,5% σύμφωνα με τις προβλέψεις της Public Issue.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εκτιμάται ότι θα συγκεντρώσει το 27%, το ΚΙΝΑΛ το 8%, το ΚΚΕ 5,5%, η Χρυσή Αυγή 3,5%, η Ελληνική Λύση 3%, το ΜέΡΑ25 3% και η Ένωση Κεντρώων 2%

Ο νέος αναδυόμενος μεταμνημονιακός δικομματισμός προβλέπεται να προσεγγίσει το 70%. Ωστόσο, ενώ ο πόλος της κεντροδεξιάς δείχνει να επανασυσπειρώνεται στη Νέα Δημοκρατία, δεν συμβαίνει το ίδιο με τον πόλο της κεντροαριστεράς, ο οποίος παραμένει διασπασμένος ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ. Αυτό το στοιχείο, αφενός διαφοροποιεί ριζικά τον νέο δικομματισμό («μη-ισορροπημένος») από τον προηγούμενο και αφετέρου εξηγεί, ως ένα βαθμό, τη διεύρυνση της «ψαλίδας» α’/β’ κόμματος. Ο εκλογικός συσχετισμός δυνάμεων, που προβλέπεται να αναδειχθεί από τις εκλογές της προσεχούς Κυριακής θυμίζει έντονα, το 2009, με τους δύο πόλους, όμως, σε αντεστραμμένη διάταξη.

Η ΝΔ δείχνει να εξασφαλίζει άνετη κοινοβουλευτική αυτοδυναμία, σε όλα τα ενδεχόμενα σενάρια, σχετικά με τον αριθμό των κομμάτων που αναμένεται να εκπροσωπηθούν στην επόμενη Βουλή (5κομματική, 6κομματική, 7κομματική). Ακόμη και στην περίπτωση 7κομματικής Βουλής, οι έδρες της ΝΔ, με βάση το αναμενόμενο ποσοστό της, προβλέπεται να προσεγγίσουν τις 165.

Αν σου άρεσε κάνε