Παραδοχή ήττας από τον Κουρουμπλή: Ο ΣΥΡΙΖΑ έκλεισε τον κύκλο του

Παραδοχή ήττας από τον Κουρουμπλή: Ο ΣΥΡΙΖΑ έκλεισε τον κύκλο του

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 14:43 Δημιουργία 05/07/19, 14:39

Στην παραδοχή του ήττας του ΣΥΡΙΖΑ εν όψει των μεθαυριανών εθνικών εκλογών αλλά και στη δημιουργία ενός νέου κόμματος μετά από τις κάλπες της Κυριακής «έδειξε» την Παρασκευή ο Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Μιλώντας στο ρ/σ «24/7±, ο πρώην υπουργός και υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στον Β2 Τομέα Αθηνών χαρακτήρισε λάθος τη διαχείριση της σχέσης του ΣΥΡΙΖΑ με τον Κώστα Καραμανλή, κάνοντας λόγο για «πολιτικαντισμό» του πρώην πρωθυπουργού, ο οποίος «δεν είχε το πολιτικό ανάστημα να μιλήσει πριν τη Συμφωνία των Πρεσπών και βγήκε παραμονές των εκλογών.

Ο ίδιος, μίλησε ακόμη για μεγάλη καθυστέρηση στο θέμα του Ελληνικού, καθώς και στο ζήτημα της Αναπτυξιακής Τράπεζας, η οποία, όπως είπε, δεν έπρεπε να μείνει στην εξαγγελία, αλλά να δρομολογηθεί και η λειτουργία της.

Για την επόμενη μέρα των εκλογών, ο κ. Κουρουμπλής εκτίμησε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως είναι, έκλεισε τον κύκλο του κι ο ίδιος θα προτείνει συνέδριο επανίδρυσης του προοδευτικού χώρου.

Μιλώντας για ενδεχόμενο αλλαγή της ηγεσίας στο ΣΥΡΙΖΑ με τον Αλέξη Τσίπρα, τον χαρακτήρισε πολιτικό κεφάλαιο, που απέκτησε τεράστιες εμπειρίες και συμπάθειες στο εξωτερικό και ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται θέμα ηγεσίας. Είπε ότι είναι άδικο να του χρεώνουμε τα λάθη της κυβέρνησης κι ότι είναι ο μόνος που δε φταίει για την συντριπτική πλειοψηφία τους.

Αν σου άρεσε κάνε