Ο Guardian αποθεώνει τον Κυριάκο: Σήκωσε τα μανίκια κι άκουσε τον μέσο Έλληνα!

Ο Guardian αποθεώνει τον Κυριάκο: Σήκωσε τα μανίκια κι άκουσε τον μέσο Έλληνα!

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 16:48 Δημιουργία 05/07/19, 16:40

Την πολιτική κυριαρχία του Κυριάκου Μητσοτάκη στις εθνικές εκλογές της Κυριακής «βλέπει» ο Guardian, που αποθεώνει τον πρόεδρο της ΝΔ, ως τον επόμενο πρωθυπουργό της Ελλάδας.

«Έχοντας ούριο άνεμο στα πανιά του, ο κοσμοπολίτης πρώην τραπεζίτης διεξήγαγε ακάματος την προεκλογική εκστρατεία, σηκώνοντας τα μανίκια των λευκών πουκαμίσων του και οργώνοντας τη χώρα για να ακούσει τα προβλήματα του μέσου Έλληνα», γράφει, με «φόντο» τη χθεσινή ομιλία του κ. Μητσοτάκη στο Θησείο.

Όπως επισημαίνεται στο ίδιο άρθρο, «η δημοκρατία μπορεί να παράγει απρόσμενα αποτελέσματα, αλλά κάθε αναλυτής συμφωνεί ότι η έκβαση των εκλογών στην Ελλάδα είναι προδικασμένη».

«Αν επιβεβαιωθούν οι δημοσκοπήσεις η Νέα Δημοκρατία θα εξασφαλίσει 155 έως 159 έδρες στη Βουλή», εξασφαλίζοντας αυτοδυναμία «σε μια χώρα που κυβερνάται από εύθραυστους συνασπισμούς την τελευταία δεκαετία».

Ο κ. Μητσοτάκης εμφανίζεται με τονωμένη την αυτοπεποίθηση, σημειώνει η ανταποκρίτρια της εφημερίδας, που κάλυψε την ομιλία του αρχηγού της ΝΔ στο Θησείο: «Έχοντας ούριο άνεμο στα πανιά του, ο κοσμοπολίτης πρώην τραπεζίτης διεξήγαγε ακάματος την προεκλογική εκστρατεία, σηκώνοντας τα μανίκια των λευκών πουκαμίσων του και οργώνοντας τη χώρα για να ακούσει τα προβλήματα του μέσου Έλληνα. Σε μια χώρα που βρίσκεται εδώ και καιρό στο μέτωπο της ευρωπαϊκής οικονομικής κρίσης, εστίασε κυρίως στην αναζωογόνηση της οικονομίας υποσχόμενος να μειώσει τους φόρους, να προσελκύσει ξένες επενδύσεις και να δημιουργήσει θέσεις εργασίας».

«Ο Μητσοτάκης πιστώνεται με την ανανέωση ενός από τα πιο παραδοσιακά συντηρητικά κόμματα της Ευρώπης, που συνδεόταν με τον νεποτισμό και τη διαφθορά, στις οποίες αποδίδονται τα οικονομικά δεινά της στενάζουσας υπό το βάρος των χρεών χώρας. Αυτό που βλέπουμε είναι η προσωπική νίκη ενός φιλελεύθερου μεταρρυθμιστή ηγέτη (...) Έχει εξελιχθεί σε έναν πολύ καλύτερο ομιλητή, πολύ πιο χαλαρό, με πολύ περισσότερη αυτοπεποίθηση”», σχολιάζει ο πολιτικός αναλυτής Άρης Χατζής στην εφημερίδα, που επισημαίνει και την ικανοποίηση των αγορών στην προοπτική επιστροφής στην εξουσία μιας φιλικής προς τις επιχειρήσεις κυβέρνησης.

«Σε μια χώρα που η οργή για τη λιτότητα παραμένει σχεδόν έναν χρόνο μετά την έξοδό της από το τρίτο μνημόνιο, μια μεγάλη νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη θα του δώσει τη δυνατότητα να διαμορφώσει στο δικό του καλούπι τη Νέα Δημοκρατία», γράφει ο Guardian, σημειώνοντας ότι ο αρχηγός της ΝΔ περιγράφει εαυτόν ως προοδευτικό, που έχει αφήσει να εννοηθεί ότι θα διορίσει τεχνοκράτες σε επιφανείς θέσεις όταν αναλάβει τη διακυβέρνηση. «Το εύρος της νίκης του», σχολιάζει ο καθηγητής Νομικής του Πανεπιστημίου Αθηνών Άρης Χατζής, «θα επιστρέψει στον Μητσοτάκη να προχωρήσει στα γενναία μέτρα που φαίνεται έτοιμος να πάρει. Αν κερδίσει την αυτοδυναμία, θα απολαύσει μια περίοδο πολιτικής ηγεμονίας. Θα είναι η δική του ευκαιρία να αποφύγει να γίνει άλλος ένας κρίκος στην αλυσίδα των βραχύβιων πρωθυπουργών που είδαμε στην εποχή των μνημονίων».

Αν σου άρεσε κάνε