Countdown σε Πειραιώς-Κουμουνδούρου για τo αποτέλεσμα της κάλπης

Countdown σε Πειραιώς-Κουμουνδούρου για τo αποτέλεσμα της κάλπης

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 18:54 Δημιουργία 07/07/19, 17:58

Αντίστροφα έχει ξεκινήσει να μετρά ο χρόνος μέχρι την ανακοίνωση του exit poll. Η Ελλάδα βρίσκεται προ των πυλών της μεγάλης πολιτικής αλλαγής και στα επιτελεία των δύο πρώτων κομμάτων επικρατεί έντονος αναβρασμός και αγωνία, καθώς πέρα από το εκλογικό αποτέλεσμα, ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί και στα μηνύματα, που θα βγάλει η κάλπη.

Έτσι, από τα κεντρικά γραφεία της ΝΔ στον οδό Πειραιώς θα παρακολουθήσει τα exit polls ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που αναμένεται να φτάσει στο Μοσχάτο λίγο πριν κλείσουν οι κάλπες στις 19:00.

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναμένεται να κάνει την καθιερωμένη δήλωσή του περίπου στις 21:30, λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση της εκτίμησης του εκλογικού αποτελέσματος από το υπουργείο Εσωτερικών.

Αυτό σημαίνει ότι δεν θα μεταβεί για δηλώσεις στο Ζάππειο όπου έχει στηθεί το κέντρο τύπου, ενώ δεν υπάρχει πρόθεση ούτε για επίσκεψη στο εκλογικό περίπτερο του κόμματος το οποίο βρίσκεται στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Σημειώνεται ότι στα γραφεία της «γαλάζιας» παράταξης έχουν ήδη αρχίσει να συγκεντρώνονται εκπρόσωποι διεθνών ΜΜΕ και ξένοι ανταποκριτές, σε αριθμό πολύ μεγαλύτερο από τα άτομα που είχαν συγκεντρωθεί στην Πειραιώς το βράδυ των ευρωεκλογών της 26ης Μαΐου.

Την ίδια ώρα, λίγο πριν κλείσουν οι κάλπες, ο Αλέξης Τσίπρας έφτασε στα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Κουμουνδούρου για τη διεξαγωγή σύσκεψης με τα στελέχη του, μεταξύ άλλων τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, τον Τάσο Πετρόπουλο, τον Γιώργο Κατρούγκαλο, τον Γιώργο Μπαλάφα, τον Παναγιώτη Ρήγα, τον Τρύφων Αλεξιάδη κ.α.

Προσερχόμενοι κανείς από τους παραπάνω πολιτικούς παράγοντες δεν έκανε δηλώσεις, εντούτοις όλοι ήταν αρκετά συγκρατημένοι και σκεπτικοί.

Αν σου άρεσε κάνε