Τσίπρας: Χάσαμε, αλλά είμαστε έτοιμοι να αναμετρηθούμε

Τσίπρας: Χάσαμε, αλλά είμαστε έτοιμοι να αναμετρηθούμε

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 22:00 Δημιουργία 07/07/19, 21:37

Το μήνυμα «έχασα, αλλά είμαι ακόμη ισχυρός και θα επανέλθω από τη θέση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης» εξέπεμψε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στο Ζάππειο Μέγαρο το βράδυ της Κυριακής, έχοντας χάσει τη μάχη της κάλπης από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε πως «οι πολίτες έκαναν την επιλογή τους. Η λαϊκή ετυμηγορία είναι για εμάς απόλυτα σεβαστή. Θα σεβαστώ την λαϊκή βούληση. Δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να επαναλάβω ό,τι έκανε ο προκάτοχός μου. Αύριο θα υποδεχτώ τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μαξίμου» ανέφερε, αφήνοντας «αιχμή» για τη στάση του Αντώνη Σαμαρά στις εκλογές του 2015.

Στη συνέχεια, ο κ. Τσίπρας ανέφερε πως «εύχομαι και ελπίζω η επάνοδος της ΝΔ στην εξουσία να μην γίνει αφορμή ρεβανσισμού και εκδικητικότητας, ειδικά απέναντι σε κατακτήσεις των λαϊκών στρωμάτων. Θα είμαστε εδώ ως αξιωματική αντιπολίτευση να τα προασπίσουμε».

«Η Ελλάδα που παραδίδουμε δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα που παραλάβαμε» σημείωσε, για να αναφέρει στη συνέχεια πως «για να φέρουμε τη χώρα ως εδώ πήραμε δύσκολες αποφάσεις. Το εκλογικό αποτέλεσμα μόνο στρατηγική ήττα δεν είναι για τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως πολλοί επεδίωξαν και πολέμησαν για να συμβεί. Θα δουλέψουμε σκληρά ώστε αυτή η ήττα να αποδειχτεί πρόσκαιρη».

Σε μια πρώτη αποτίμηση για τους λόγους της ήττας του κόμματος του, ο ίδιος δήλωσε πως «πεύχαμε τον βασικό μας στόχο, να βγάλουμε τη χώρα από το καθεστώς επιτροπείας. Ωστόσο οφείλω να παραδεχτώ ότι απορροφημένοι από αυτό δεν μπορέσαμε να μεγαλώσουμε το κόμμα μας, να κάνουμε τους πολίτες που μας εμπιστεύτηκαν συνοδοιπόρους».

Μιλώντας για την επόμενη μέρα στο ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας υποστήριξε πως «το ο εκλογικό αποτέλεσμα είναι εντολή μετασχηματισμού μας».

Συνεχίζοντας, ανέφερε πως «ως αξιωματική αντιπολίτευση θα είμαστε εδώ για να υπερασπιστούμε τους ανθρώπους του μόχθου.

Θα προετοιμαστούμε ώστε πιο ώριμοι, με μεγαλύτερη εμπειρία και δύναμη να επιστρέψουμε σε θέσεις κυβερνητικής ευθύνης όταν έρθει το πλήρωμα του χρόνου.

Από αύριο θα είμαστε εδώ ώστε πιο έμπειροι και πιο δυνατοί για να συνεχίσουμε αυτό τον όμορφο αγώνα» συμπλήρωσε.

Αν σου άρεσε κάνε