Μητσοτάκης: Η χώρα σηκώνει κεφάλι κι εμείς τα μανίκια μας

Μητσοτάκης: Η χώρα σηκώνει κεφάλι κι εμείς τα μανίκια μας

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 22:53 Δημιουργία 07/07/19, 22:03

Με χαμηλό προφίλ παρά τη θριαμβευτική νίκη του στην κάλπη, με το ανανεωμένο κόμμα του να επιστρέφει στα ιστορικά εκλογικά ποσοστά του, ο νέος πρωθυπουργός της Ελλάδας έστειλε ένα ακόμη μήνυμα ενότητας, δηλώνοντας ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στον ελληνικό λαό που τον εμπιστεύτηκε.

«Η χώρα σηκώνει κεφάλι, εμείς τα μανίκια. Από αύριο πιάνουμε δουλειά», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην πρώτη του ομιλία με φόντο την ισχυρή εντολή των Ελλήνων πολιτών.

«Θα είμαι πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων. Πάμε μπροστά ενωμένοι για μια Ελλάδα που μας αξίζει», είπε.

«Αναλαμβάνω την διακυβέρνηση του τόπου, έχοντας πλήρη επίγνωση της ευθύνης», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Μιλώντας προς τους Έλληνες του εξωτερικού, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε πως «απευθύνομαι στους Έλληνες του εξωτερικού: Δεν σας ζητάω να επιστρέψετε, αλλά να έχετε την καρδιά και το μυαλό σας εδώ. Από σήμερα δουλεύουμε για να αλλάξουμε τη χώρα που αναγκαστήκατε να εγκαταλείψετε».

Σε σχόλιο για την κυβέρνηση του, υπογράμμισε ότι «το κύρος της δημοκρατίας και των θεσμών θα αποκατασταθεί. Στόχος, να κάνουμε τη ζωή κάθε Έλληνα και κάθε Ελληνίδας καλύτερη. Η διαφάνεια, η λογοδοσία και η αξιοκρατία επιστρέφουν στη χώρα»

Επαναλαμβάνοντας πως η Βουλή δεν πρόκειται να διακόψει τις εργασίες της για τις καλοκαιρινές διακοπές, ο νέος πρωθυπουργός είπε πως «η Βουλή θα δουλέψει όλο το καλοκαίρι γιατί το μέλλον δεν μπορεί να περιμένει».

Παράλληλα, ευχαρίστησε την οικογένεια του και αναφέρθηκε στην ευχή των γονιών του.

Μετά την ολοκλήρωση των δηλώσεων, ο νέος πρωθυπουργός βγήκε έξω από τα γραφεία της Πειραιώς από όπου απευθύνθηκε στο ενθουσιασμένο πλήθος που έχει συγκεντρωθεί.

Ευχαρίστησε «από καρδιάς» τους εθελοντές, τα μέλη και τους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας. «Μου κάνατε το καλύτερο δώρο για τη γιορτή μου», είπε χαρακτηριστικά.

Αν σου άρεσε κάνε