Δένδιας: Επιδιώκουμε τη συναίνεση στην εξωτερική πολιτική

Δένδιας: Επιδιώκουμε τη συναίνεση στην εξωτερική πολιτική

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 15:07 Δημιουργία 09/07/19, 13:28

Στις βασικές γραμμές που θα ακολουθήσει στην ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών αναφέρθηκε ο Νίκος Δένδιας το μεσημέρι της Τρίτης, κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής στο ΥΠΕΞ.

Ο κ. Δένδιας διαβεβαίωσε ότι η νέα κυβέρνηση Μητσοτάκη «θα επιδιώξει τη συναίνεση στην εξωτερική πολιτική αποσκοπώντας στη μεγαλύτερη δυνατή εθνική ενότητα στο κορυφαίο ζήτημα της προάσπισης των δικαιωμάτων της χώρας».

Ακόμα, ο νέος υπουργός τόνισε ότι «θα προασπίσουμε τα συμφέροντα της χώρας, θα αναπτύξουμε την οικονομική διπλωματία, θα ενισχύσουμε τις σχέσεις μας με τον απόδημο ελληνισμό».

Μαζί με τους συνεργάτες του, όπως είπε, τον αναπληρωτή υπουργό και τους δύο υφυπουργούς, καθώς και το εξαιρετικό ανθρώπινο δυναμικό του υπουργείου Εξωτερικών «θα προασπίσουμε τα συμφέροντα της χώρας, θα αναπτύξουμε την οικονομική διπλωματία, θα προασπίσουμε και θα ενισχύσουμε τις σχέσεις μας με τον απόδημο ελληνισμό».

Ολοκληρώνοντας, είπε ότι δεν έχει πρόθεση να χρησιμοποιήσει «αυτό το τελετουργικό βήμα για τοποθέτηση επί της ουσίας επί των ευρύτατων και πολύπλοκων θεμάτων της εξωτερικής μας πολιτικής».

Αν σου άρεσε κάνε