Θεοδωρικάκος: «Απολύτως ψέματα» ότι θα γίνουν απολύσεις στο Δημόσιο

Θεοδωρικάκος: «Απολύτως ψέματα» ότι θα γίνουν απολύσεις στο Δημόσιο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 15:07 Δημιουργία 09/07/19, 13:39

Κατηγορηματικά αρνητικός για απολύσεις στο Δημόσιο εμφανίστηκε ο νέος υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικακός κατά τη διάρκεια των δηλώσεων του στην τελετή παράδοσης-παραλαβής από την Μαριλίζα Ξενογιαννακόπουλου.

Ο κ. Θεοδωρικακός δήλωσε ότι θα αποφύγει κάθε προγραμματική αναφορά, καθώς σύντομα θα γίνουν οι προγραμματικές δηλώσεις από τον πρωθυπουργό.

Επίσης, τόνισε ότι κάποιοι υπάλληλοι του υπ. Εσωτερικών θα μεταφερθούν στο υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Πρόσθεσε ότι δεν θα γίνουν απολύσεις στο Δημόσιο και χαρακτήρισε όσα έχουν ακουστεί «απολύτως ψέματα».

Η απερχόμενη υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου καλωσόρισε τον νέο υπουργό Εσωτερικών και τους κυρίους υφυπουργούς και τόνισε ότι πρόκειται για ένα υπουργείο επιτελικό, κι ένα από τα πιο ιστορικά.

«Η δημόσια διοίκηση την περίοδο της κρίσης υπέστη μεγάλες περικοπές και σε προσωπικό και σε μισθολογικές ικανότητες. Ταυτόχρονα έγιναν σημαντικά βήματα όπως η Διαύγεια, η ηλεκτρονική απογραφή του Δημοσίου. Δρομολογήθηκαν σημαντικές θεσμικές μεταρρυθμίσεις που υλοποιούνται», πρόσθεσε.

Υπενθύμισε πως «όταν συζητήθηκε και ψηφίστηκε ο νόμος για τον στρατηγικό προγραμματισμό των προσλήψεων ήταν θετικό ότι δημιουργήθηκε κλίμα ευρύτερης συναίνεσης και η ΝΔ είχε ψηφίσει υπέρ».

Αν σου άρεσε κάνε